17 липня - Маринин день: що сьогодні не можна робити

0
17 липня - Маринин день: що сьогодні не можна робити
17 липня за новим церковним календарем православні віряни згадують великомученицю Марину Антіохійську. У народі день прозвали Маринин.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 17 липня
- яка погода 17 липня - така ж буде і у вересні;
- дуже спекотний день сьогодні - зима буде суворою;
- грім цього дня - осінь буде з дощами, а зима - з морозами.

У народному календарі 17 липня - свято Маринин день або Марина Вогняна. Прозвали його так згідно з однією легендою, за якою Марина, дочка морського царя, втекла від батька в земне життя. Відтоді в день її народження він сильно гнівається і метає грім і блискавки, намагаючись вразити непокірну дочку. Помічено, що 17 липня зазвичай йдуть грозові дощі з блискавкою.

Що не можна робити 17 липня
17 липня, як і в інший день, церква виступає проти лихослів'я, сварок, заздрощів, жадібності, наклепу, пліток, помсти і зневіри.

За прикметами дня 17 липня не слід ухвалювати серйозних рішень, робити великі покупки, що вимагають великих витрат і розповідати про плани. Не радять також свататися і одружуватися, виходити на вулицю під час грози і навіть спостерігати за грозою - день вважається небезпечним.

Що можна робити 17 липня
До святої Марини звертаються з проханнями вберегти від хвороб, моляться про мир у домі, просять також захисту від вогню - насамперед врожаю, який міг загинути під блискавкою.

За прикметами цього дня добре робити генеральне прибирання і викидати або віддавати непотрібні речі тим, хто потребує: що більше віддаси - то більше блага повернеться. Підстригтися сьогодні - гарна традиція дня. За звичаєм 17 липня готують рибні страви.

17 липня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Леонід, Вероніка, Маргарита, Марина.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні