У Польщі на кордоні з Білоруссю проведуть військову операцію

0
У Польщі на кордоні з Білоруссю проведуть військову операцію
1 серпня Польща розпочне на кордоні з Білоруссю операцію "Безпечне Підляшшя". До неї залучать близько 17 тисяч військових, відповідальною за операцію буде 18-та механізована дивізія.

Про це повідомив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Комиш, інформує RMF24.

За його словами, рішення про запровадження буферної зони на кордоні з Білоруссю має позитивний ефект – так, кількість спроб перетину кордону і самих перетинів зменшилась.

Військовий уточнив, що для навчання солдатів на кордоні були відряджені поліцейські, в тому числі ті, які брали участь у місії в Косові. При цьому всі, хто в будь-який спосіб кривдитиме солдатів польської армії та офіцерів, які захищають польський кордон, відповідатимуть за це.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Польщі Томаш Семоняк розповів, що кількість спроб незаконного перетину кордону скоротилася вдвічі.

"Це дуже конкретний результат, пов'язаний із тим, що ми відсунули контрабандистів від самого кордону. ... Ми також постійно чинимо політичний тиск на Білорусь, щоб вона відмовилася від цієї процедури", – підкреслив глава польского МЗС.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні