Чому БПЛА рф залітають на територію Білорусі

0
Чому БПЛА рф залітають на територію Білорусі
Запуски Росією безпілотників Shahed-136 через повітряний простір Білорусі були заплановані, а от подальші дії дронів там "явно вибивалися із запланованих". З урахуванням реакції білоруських ВПС, дрони у небі РБ – не зовсім очікувані гості.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, пише ТСН.

Експерт зауважив, що використання Росією повітряного простору Білорусі для планування та здійснення нальотів на територію України має цілком раціональний вигляд. По-перше, це дозволяє скоротити шлях польоту дрона. По-друге – долати шлях над Білоруссю у безпеці, мінімізувати ризики знищення українською ППО.

Водночас Коваленко вважає, що Росія все ж таки не повернулася до практики використання повітряного простору Білорусі, як це було на початку повномасштабного вторгнення до України. Оглядач пояснив свою оцінку.

Так, експерт нагадав, що перший Shahed-136 зайшов до простору Білорусі 11 липня у районі селища Лоєв, що межує з Чернігівською областю. Скидалося на те, що дрон таким чином намагався зрізати шлях через РБ. Але тоді Білорусь підняла гелікоптер Мі-24 на перехоплення небезпечного об'єкта, а також винищувач Су-30СМ.

Інцидент повторився 13 липня: Shahed-136 увійшов до Білорусі в районі того ж селища у Гомельській області і взяв курс на Вітебськ. Коваленко зауважив, що "тієї ночі так само тривожно піднімалися в повітря білоруські Мі-24 і Су-30".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні