22 липня згадують Марію Магдалину: що сьогодні заборонено робити

0
22 липня згадують Марію Магдалину: що сьогодні заборонено робити
22 липня за новим церковним календарем православні віряни згадують святу рівноапостольну Марію Магдалину. У народі день отримав назву Марія Ягідниця.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 22 липня
- туман зранку - до тихої і безвітряної погоди;
- роса велика випала - буде поганий урожай льону;
- гримить і павуки поховалися - до дощу або зливи;
- гроза 22 липня - буде хороший сінокіс.

У народному календарі 22 липня - свято Марія Ягідниця, або Вогняна Марія. За старих часів цього дня збирали лісові ягоди, а саму Марію нарівні з пророком Іллею вважають повелителькою блискавок і грому.

Що не можна робити 22 липня
Сьогодні, як і в інший день, церква не схвалює лихослів'я, сварок, лайки, злості, виступає проти помсти, заздрості, жадібності, розпачу, а також наклепів і пліток.

Народні прикмети дня забороняють жінкам важко працювати, особливо на городі та в полі. За повір'ями сьогодні під час грози не слід залишати відчиненими вікна та двері - у цей час до оселі може проникнути нечиста сила. Хоча цьому є і більш раціональне пояснення: вікна та двері в грозу потрібно зачиняти з метою безпеки.

Що можна робити 22 липня
Святу Марію Магдалину вважають небесною заступницею жінок. Їй моляться про зцілення від хвороб, просять уберегти від поганих помислів, зберегти сімейний союз, подарувати красу. Вважається, що всім, хто звернеться до святої в її день, Марія Магдалина буде покровительствувати.

Вранці в день пам'яті Марії Магдалини зазвичай збирали росу - її називали "срібною". Вона, вважали пращури, прожене з обличчя зморшки та поверне білизну шкірі й молодість.

Жінкам цього дня не радять працювати на городі та в саду, але можна поратися в домі, мити вікна та прати фіранки. У ясний і погожий день радять впустити в оселю якнайбільше сонячного "Мар'їного світла" - що більше його в оселі, то більше буде достатку і добробуту.

22 липня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Олексій, Зіна, Михайло, Марія.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні