25 липня - Успіння праведної Анни: що сьогодні не можна робити

0
25 липня - Успіння праведної Анни: що сьогодні не можна робити
25 липня за новим церковним календарем православні віряни згадують Успіння праведної Анни, матері Богородиці. У народі день отримав назву Анна Літня.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 25 липня
- зранку дуже холодно - такою ж і зима буде;
- дощ із самого ранку - взимку буде багато снігу;
- теплий і сухий день - до сонячної зими;
- яка погода 25 липня до обіду - такою зима буде до грудня, яка після обіду - така буде з січня.

У народному календарі 25 липня - свято Анна Літня або Анна Холодниця. Помічено, що з цього дня вранці та вночі стає все холодніше - справа йде до зими.

Що не можна робити 25 липня
25 липня, як і в будь-який інший день, церква не схвалює лихослів'я, лайки, злості та сварок, виступає проти заздрості, жадібності, помсти, розпачу, наклепів і пліток.

Народні прикмети дня забороняють зловживати алкоголем, лінуватися і дозвільно проводити час. Не варто базікати даремно - ці розмови до добра не приведуть, а також не можна сваритися зі старшими - інакше рік удачі не буде. Ремонт одягу або взуття також краще відкласти на інший день.

Що можна робити 25 липня
Праведна Анна - покровителька шлюбу, майбутніх матерів, а також бідних людей. У молитвах до святої просять, щоб Бог послав дітей, про їхнє здоров'я і сімейне щастя.

У народі вважають, що цього дня добре грати весілля і хрестити дітей. Також на Анни прийнято починати копати картоплю. З картоплі нового врожаю потрібно обов'язково щось приготувати в цей день - щоб рік прожити в достатку.

25 липня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Олександр, Макар, Анна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні