Стежив за блогером, який критикував Фаріон: що знайшли у соцмережах підозрюваного у вбивстві

0
Стежив за блогером, який критикував Фаріон: що знайшли у соцмережах підозрюваного у вбивстві
Підозрюваний у вбивстві екснардепки від ВО "Свобода", мовознавиці Ірини Фаріон був підписаний на низку ультраправих спільнот, зокрема на блогера, який критикував професорку.

Про це пише Радіо Свобода.

Зазначається, що 18-річний підозрюваний був підписаний на публічну сторінку "Против системы", власником якої, як зазначено в описі, є Марко Бондаренко - блогер, який просуває конспірологічні теорії, мізогінні, расистські та неонацистські ідеї.

"У відео, опублікованому 14 липня, за пʼять днів до вбивства Ірини Фаріон, Бондаренко неодноразово критикував мовознавицю. Зокрема, блогер скаржився на негативні коментарі глядачів, які засуджували його за використання російської мови", - йдеться у повідомленні.

У цьому відео блогер Бондаренко заявив, що не любить українську мову від початку повномасштабного вторгнення РФ, адже її "навʼязують". Водночас він згадував Фаріон, яка критикувала використання російської мови в українському суспільстві.

Журналісти встановили, що підозрюваний також підписаний й на сторінки в соціальних мережах, які належать рухам російських неонацистів та націоналістів.

"Наприклад, у "Вконтакте" хлопець стежив за сторінкою вже померлого Максима Марцинкевича з позивним "Тесак", засновника російського ультранаціоналістичного руху "Реструкт", - встановили журналісти.

За їх даними, у телеграмі хлопець стежив і коментував дописи у групах неонацистських поглядів із промовистими назвами: "Правый взгляд", "Правый публицист", "Белое движение", "Белая масть", White Powder.

У праворадикальній та неонацистській телеграм-спільноті White Powder хлопець зокрема писав: "Я сам українець, який трохи більше ніж через пів року зможе піти воювати (мені немає 18 років), і дуже б хотілося від NS (неонацистська організація NS/WP National Socialism/White Power - ред.), що воює, почути, чому ця війна є війною за нашу ідею, а не за інтереси ЗОГ (антисемітська теорія змови ZOG - ред.)".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні