29 липня - Калинів день: що сьогодні заборонено робити

0
29 липня - Калинів день: що сьогодні заборонено робити
29 липня за новим церковним календарем православні віряни згадують святого мученика Данила Мліївського (Черкаського).

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 29 липня
- вранці тепло - день буде погожий і сонячний;
- туман сьогодні - до багатого врожаю зернових;
- почався сезон дощів, але на вулиці тепло - буде багато грибів;
- багато грибів і ягід у лісі - до холодної і довгої зими.

У народному календарі 29 липня - свято Калинів день, яке прозвали так на честь мученика Калиника (III-IV століття), пам'ять якого також звершується цього дня. Назву пов'язували не тільки зі святим мучеником, а й калиною - якщо вона дозрівала, то її починали збирати.

Що не можна робити 29 липня
29 липня, як і будь-яке інше свято, церква не схвалює лихослів'я, злоби, заздрості та жадібності, виступає проти помсти, відчаю.

Народні прикмети дня не радять давати гроші в борг, в'язати або шити, працювати по господарству і в городі. Не можна сваритися з іншими людьми, особливо з рідними та близькими.

Що можна робити 29 липня
Данило Мліївський вважається покровителем Черкаського краю. До святого звертаються в молитвах із проханнями зміцнити віру, дати здоров'я і сил винести життєві негаразди.

За народною традицією сьогодні йдуть до лісу по ягоди та гриби. Вважається, що в Калинів день потрібно притулитися до стовбура калини - щоб бути сильним і здоровим.

29 липня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Анатолій, Олексій, Данило, Костянтин, Кузьма, Михайло, Микола, Богдана, Серафима.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні