30 липня згадують мученика Іоана: що сьогодні заборонено робити

0
30 липня згадують мученика Іоана: що сьогодні заборонено робити
30 липня за новим церковним календарем православні віряни згадують мученика Іоана, воїна, який уславився захисником несправедливо засуджених і скривджених.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 30 липня
- день сьогодні прохолодний - далі чекай гарну погоду без дощів;
- спекотний і теплий день - до врожаю грибів;
- зірки мерехтять перед світанком - чекай опадів;
- павутина літає в повітрі - до спекотних днів;
- на горобині багато ягід - осінь буде з дощами, а зима - морозною;
- овес знову зазеленів - до осінньої негоди.

У народному календарі 30 липня - свято Сили і Силуана, яке прозвали так на честь апостолів від 70-ти, пам'ять яких також звершується цього дня. У цей час за старих часів сіяли озимі культури - вірили, що врожай буде багатим, бо апостол Сила додасть йому сили.

Що не можна робити 30 липня
Сьогодні, як і в будь-яке інше свято, церква не схвалює лихослів'я та лайки, виступає проти злості, заздрості та жадібності, помсти, відчаю.

У народі вважають, що на Іоана Воїна не можна відмовляти в допомозі - не оминеш труднощів. Не можна байдикувати, а також зловживати алкоголем і переїдати. Не варто розповідати погані сни, інакше вони можуть стати віщими.

Що можна робити 30 липня
До святого Іоана Воїна звертаються як до помічника в скорботі. Йому моляться з проханнями допомогти знайти зниклих безвісти, звільнити полонених, покарати кривдників. Святий вважається захисником тих, хто був незаслужено засуджений і скривджений, а також допомагаєвикритикрадіжку і знайти викрадене.

Вважається, що 30 липня у людини додається сили, тому лінуватися не можна в жодному разі. Навпаки, що більше роботи зробиш - то сильнішим і здоровішим будеш протягом року.

30 липня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Анатолій, Ангеліна, Валентин, Герман, Іван, Максим і Павло.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні