31 липня - Євдокимів день: що сьогодні не можна робити

0
31 липня - Євдокимів день: що сьогодні не можна робити
31 липня за новим церковним календарем православні віряни згадують святого Євдокима Каппадокіянина, покровителя сім'ї й домівки, а також відзначають передсвято винесення древ чесного і животворчого Хреста Господнього. У народі день отримав назву Євдокимів день.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 31 липня
- павутина в повітрі літає - до тепла і сонця;
- густий туман випав - до врожаю грибів, але якщо він швидко зникає - до ясної погоди;
- бджоли зранку летять у поле - погода буде гарною;
- вітряна погода - зима буде сніжною.

У народі 31 липня - свято Євдокимов день, або Євдокимове заговини. Із завтрашнього дня у вірян починається Успенський піст.

Що не можна робити 31 липня
31 липня, як і в будь-який інший день, церква не схвалює лихослів'я і лайки, виступає проти злості, заздрості та жадібності, помсти, відчаю.

Заборонено цього дня об'їдатися, пити алкоголь - перед початком Успенського посту потрібно очистити тіло і думки. Не можна на Євдокима відмовляти в допомозі бездомним - як людям, так і тваринам. Вважається, що якщо не відгукнешся на прохання, то чекай біди.

Що можна робити 31 липня
Євдоким Каппадокіянин вважається покровителем сімейного вогнища, тому у святого просять благополуччя і щастя для сім'ї та здоров'я для близьких.

День вважається дуже сприятливим для одруження. За старих часів цього дня відзначали Євдокимове заговини - 31 липня за новим календарем вважається останнім днем, коли дозволяється скоромна їжа. Тому на стіл зазвичай ставлять різносоли, готують страви з м'яса, риби та яєць і пироги зі всілякими начинками, але, як уже йшлося, їсти і пити потрібно в міру.

31 липня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Антон, Арсеній, Василь, Володимир, Георгій, Єгор, Єгорій, Євдоким, Іван, Йосип, Костянтин, Максим, Микола, Сергій, Степан, Юрій, Анна, Єлизавета.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні