На заході України чоловік втік з військової частини, щоб провідати хвору матір

0
На заході України чоловік втік з військової частини, щоб провідати хвору матір
Надвірнянський районний суд Івано-Франківської виніс вирок солдату Андрію Д., який на кілька днів втік з військової частини, начебто щоб провідати хвору матір у лікарні. Суд встановив, що матір військового не перебувала в лікарні у вказаний час і призначив прикарпатцю 5 років тюрми.

Про це йдеться у вироку, який оприлюднили у судовому реєстрі у серпні 2024 року, пише ZAXID.NET.

Відомо, що уродженець Прикарпаття, солдат Андрій Д. у березні 2023 року самовільно залишив військову частину та близько тижня не з’являвся на службу. Щодо військового порушили кримінальну справу за фактом втечі.

У суді Андрій Д. розповів, що його мобілізували на військову службу та призначили на посаду телефоніста-лінійника, наглядача відділення зв’язку однієї з військових частин. 8 березня 2023 року солдат втік з місця проходження військової служби. Андрій Д. заявив, що його матір госпіталізували до лікарні у важкому стані через захворювання на коронавірус. Військовий звертався до командира з проханням відпустити його до матір, але отримав відмову, після чого без дозволу покинув військову частину. Приблизно через тиждень Андрій Д. сам повернувся на службу.

Справу розглянув суддя Роман Солодовніков, який встановив, що у вказаний час матір військового не перебувала на стаціонарному лікуванні у Косівській ЦРЛ. Суддя вважає, що обвинувачений збрехав суду і втік з місця служби без поважних причин.

Суддя дослідив усі матеріали та аргументи сторін, а також дані про обвинуваченого, визнавши Андрія Д. винним у кримінальному правопорушенні. За втечу з місця служби солдату призначили покарання – п’ять років тюрми. Вирок ще можна оскаржити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні