Хто з українців може отримати 75% знижки на оплату комуналки

0
Хто з українців може отримати 75% знижки на оплату комуналки
Учасники бойових дій в Україні мають право на 75-відсоткову знижку на оплату житлово-комунальних послуг, включно з житлом, комунальними послугами та паливом для будинків без центрального опалення. Пільги також поширюються на найближчих членів родини, таких як дружина та неповнолітні діти, які проживають разом з учасником бойових дій.

Про це пише OBOZ.UA.

Згідно з законом, УБД мають право на:
- 75% знижки за користування житлом;
- 75% знижки за користування комунальними послугами;
- 75% знижки вартості палива для осіб, які проживають у будинках без центрального опалення.

Окремо передбачені пільги для осіб з інвалідністю, які отримали 100% знижку за користування комунальними послугами. Площа житла, на яку надається знижка, розраховується на 21 кв. м опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні, та додатково 10,5 кв. м на сім’ю. Для сімей, що складаються лише з непрацездатних осіб, пільги розширюються до подвійного розміру нормативної опалювальної площі – 42 кв. м на кожну особу та 21 кв. м на сім’ю.

Пільги на оплату житлово-комунальних послуг також надаються найближчим членам родини УБД, зокрема, неповнолітнім дітям, які проживають разом із пільговиком. За Бюджетним кодексом (ч. 5 ст. 51), пільги поширюються на чоловіка або дружину, а також на дітей до 18-річного віку.

Процес отримання пільг
Одержати пільги на комуналку можуть лише ті особи, які вже отримали статус учасника бойових дій. Тобто, якщо ви лише в процесі оформлення статусу, пільги на комунальні послуги ви не зможете оформити.

Для оформлення пільг необхідно подати дві заяви:
- про внесення відомостей до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (ЄДАРП);
- про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Подавати заяви потрібно в Пенсійний фонд України. Окрім заяв, УБД потрібно мати оригінали та копії паспортів, ідентифікаційного коду, та посвідчення УБД. Подати документи можна в найближчому сервісному центрі ПФУ, через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України або через застосунок Дія з верифікацією за допомогою Дія.Підпис.

Оформлення пільг може здійснюватися не лише учасником бойових дій, а й його близькими родичами (батьки, дружина, діти). Для цього потрібно мати документи, які підтверджують родинні зв’язки, та довідку про призначення статусу УБД.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні