На заході України люди вимагають виселити з села військову частину

0
На заході України люди вимагають виселити з села військову частину
На Тернопільщині після трагедії у Доброводах, де 15 серпня військовий з місцевої частини розстріляв двох мешканок та ще поранив чотирьох людей, село вийшло на протест.

Про це пише місцеве видання 20 хвилин.

Люди зібралися, аби вимагати у місцевої та районної влади виселити військову частину, яка дислокується буквально в центрі села. Люди наголошують: вдячні всім військовим, і всі вже від початку повномасштабного вторгнення працюють для армії, допомагають їм. Більше того, майже у кожній родині хтось служить.

Проте вимагають у влади пояснити, чому люди зі зброєю перебувають практично поруч зі школою і садочком.

На зустріч з місцевими мешканцями прийшли депутати, заступник міського голови Збаража Володимир Богачук, сільський староста та представники частини. Було чимало і поліції та представники поліції переговорів, адже емоції людей, які втратили близьких і хвилюються за свої життя і безпеку дітей.

На зустрічі з мешканцями представник військової частини повідомив, що підозрюваний С.К. пройшов ВЛК і медики виявили його придатним до військової служби. Того дня поводився абсолютно нормально, заступив в наряд, тому був зі зброєю. Перед тим до нього приїхали дружина з дітьми, які перебували у Польщі.

Володимир Богачук, заступник голови Збаразької ОТГ, повідомив, що питання виноситимуть на засідання Ради оборони області.

На території школи не має бути військової частини і людей зі зброєю, сказав депутат Збаразької міськради і мешканець села Назар Мирон. Зараз очільник ОТГ Роман Полікровський на лікарняному. Коли повернеться на роботу, збори мешканців організують вдруге.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні