Синоптикиня попередила про глобальну зміну клімату

0
Синоптикиня попередила про глобальну зміну клімату
Середньорічна температура по Землі загалом стає набагато вищою, ніж раніше. Особливо про це свідчать дані за останні роки.

Про це заявила представниця Укргідрометцентру, синоптикиня Наталія Птуха, передає "Комерсант український".

"Останні кілька років, особливо цей рік і попередній, мають набагато вищі температурні показники у порівнянні з тими, що були (у доіндустріальному періоді – ред.). І відповідно, середньорічна температура по Землі стає набагато вищою", – сказала Птуха.

За її словами, за останні 13 місяців кожен місяць перевищував середню глобальну температуру земну на 1,5 або 1,6 градусів. Це вже той поріг, який колись кліматологами був визначений як критичний поріг.

"І ми, у принципі, до нього наближаємося. Це дуже загрозлива ситуація, і на це потрібно реагувати. Для України у останні роки також бачимо, що ці хвилі тепла стають дедалі більшими, і тривалість днів із теплими періодами стає довшою, тривалість із холодними днями – меншою", – підсумувала Птуха.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні