У мережі ширять інформацію про вибух на Рівненській АЕС: коментар SPRAVDI

0
У мережі ширять інформацію про вибух на Рівненській АЕС: коментар SPRAVDI
У мережі ширяться фейкові повідомлення про вибух на Рівненській АЕС і радіаційний викид – це неправда.

Про це повідомили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Брехня: внаслідок масованої ракетної атаки, на Рівненській АЕС пошкоджено всі енергоблоки, а радіація значно перевищує норму. Таку інформацію поширюють користувачі у фейсбуці і телеграм», – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що насправді поширена дописувачами інформація не відповідає дійсності, а фото пожежі, яке шириться мережею, було зроблене під час пожежі на складі у Ташкенті у 2023 році.

«Також журналісти з цього приводу звернулися за коментарем до НАЕК «Енергоатом»– в енергетичній компанії інформацію про пожежу також спростували і додали, що атомні блоки працюють у штатному режимі. Поширення подібної неперевіреної інформації допомагає ворогу сіяти паніку серед українців і є особливо небезпечним», – зазначили в урядовій організації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні