Чи зможе путін змусити Лукашенка вступити у війну проти України

0
Чи зможе путін змусити Лукашенка вступити у війну проти України
Нещодавно Олександр Лукашенко закликав закінчити війну, назвавши незаконне вторгнення Росії "бійкою". Судячи з того, що Лукашенко говорить про "примирення", ситуація виглядає так, що йому не вигідно вступати у війну.

Цю думку прокоментував в інтервʼю Главреду співзасновник та виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці Дмитро Жмайло.

Він відповів на запитання, чи можливий варіант, коли Лук

На думку експерта, Кремль його змушує від початку повномасштабного вторгнення, і ось такі дії - це крайні кроки, на які йде білоруський диктатор.

І він буде змушувати і надалі, це однозначний факт, але і Лукашенко намагається не йти на такі кроки, на загострення. В цьому ключі Дмитро Жмайло виділяє дві прості відповіді.

По-перше, як підкреслює співзасновник та виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці, невідомо, як поводитиметься білоруська армія, тому що там є і люди, які, м'яко кажучи, не підтримують Лукашенка, і особи, які вже давно завербовані ФСБ.

Жмайло пояснює, що збереження вертикалі і силового блоку під своїм контролем для Лукашенка дуже і дуже важливе.

"По-друге, суспільні настрої – наразі можна говорити, що білоруська опозиція обезголовлена, бо вся реальна опозиція воює в Україні. Лукашенко це прекрасно розуміє, і тому він буде упиратися до останнього. А для того, щоб повноцінно ввести білоруську армію у військовий конфлікт, Москві потрібно буде вдаватися до нестандартних кроків на кшталт або розхитування ситуації у Білорусі, або силової заміни лідера", - заявив експерт.

Підсумовуючи, експерт підкреслює, що білоруси будуть вчиняти провокації, підігравати росіянам, але все-таки, у них кишка тонка наважитися на щось більш серйозне. Тому що у нас є бойовий досвід, запал, а білоруси зараз не готові йти помирати в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні