У селах на заході України оголосили карантин: що сталося

0
У селах на заході України оголосили карантин: що сталося
На Летичівщині зафіксували випадок сказу в безпритульної кішки. За інформацією Летичівської селищної ради, вона покусала двох людей в селі Голенищево. Місцева протиепізоотична комісія вже оголосила в кількох селах карантин та зобов'язала власників тварин щепити їх від сказу.

Про це повідомляє сайт «Є» з посиланням на селищну раду.

Декілька днів тому на подвір'я до жительки села Голенищево забігла бездомна кішка, яка поводила себе агресивно та вкусила господиню за руку. Потім тварина перебігла до сусіднього двору та покусала власника. Оскільки кішка вела себе неадекватно та агресивно, власник вбив її. Запідозривши сказ, труп кішки відправили на дослідження, яке підтвердило хворобу.

Травмованим жінці та чоловікові надали медичну допомогу. В місцях, де перебувала хвора на сказ тварина, провели дезінфекцію та вакцинували котів і собак від хвороби.

Наразі протиепізоотична комісія прийняла рішення щодо запровадження карантинних обмежень в Голенищеві та довколишніх селах Сахни, Майдан Голенищівський і Лозни та зобов'язала власників тварин щепити їх від сказу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні