4 вересня згадують ікону Божої Матері «Неопалима Купина»: заборони на сьогодні

0
4 вересня згадують ікону Божої Матері «Неопалима Купина»: заборони на сьогодні
4 вересня за новим церковним календарем згадують священномученика Вавилу, його трьох учнів та їхню матір, а також ікону Божої Матері "Неопалима Купина".

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 4 вересня
- пішов дощ, але незабаром усе висохло - чекай затяжної негоди;
- на горобині багато ягід - зима буде морозною;
- на цибулі багато лушпиння - також до холодної зими.

У народі 4 вересня - свято Вавила, або Цибулевий день. У цей час прийнято закінчувати городньо-польові роботи і готувати страви з цибулею.

Що не можна робити 4 вересня
4 вересня, як і в будь-який інший день, Церква не схвалює і виступає проти сварок, лихослів'я, помсти, пліток і наклепів, осуду, заздрості, жадібності, відчаю. Не можна відмовляти в допомозі тим, хто просить.

Народні прикмети дня не радять брати і давати в борг будь-що, щоб потім не ходити в боргах. Також у день "Неопалимої Купини" заведено дбайливо ставитися до вогню і краще не розводити багаття - є ймовірність пожежі.

Що можна робити 4 вересня
Перед образом Божої Матері "Неопалима Купина" моляться про захист будинку від пожеж і блискавок. Також вважається, що вона захищає домашню худобу від хвороб, у Богородиці просять допомоги в сімейних справах. За народним повір'ям, якщо в будинку почалася пожежа, то його слід обійти з іконою - і вогонь відступить.

4 вересня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Іван, Павло, Юліан, Степан, Олена, Василь, Мойсей, Петро, Григорій, Микола.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні