Чому Польща не збиває російські ракети та дрони

0
Чому Польща не збиває російські ракети та дрони
Пілоти американських винищувачів F-16, які перебувають на озброєнні Повітряних сил Польщі, не можуть збивати російські повітряні цілі через юридичну лазівку.

Про це пишуть журналісти DefenceRomania, передає УНІАН.

Відомо, що журналісти під час візиту до Польщі поспілкувалися з експертами, журналістами і високопоставленими чиновниками з Міністерства закордонних справ та Офісу нацбезпеки країни. Вони обговорили з ними можливість збиття ракет та дронів, які летять в бік Польщі та Румунії.

Згідно із законодавством країни, в мирний час пілот винищувача повинен встановити візуальний контакт з ціллю, перш ніж атакувати її, пояснюють польські чиновники.

"Він не може вразити ціль, яку бачить на радарі, поки не побачить її фізично. Він повинен переконатися, що це не помилкова ціль, наприклад, український гелікоптер або якась інша техніка. А оскільки російські безпілотники або ракети входять у повітряний простір Польщі на дуже короткий період часу, їх майже неможливо збити", - йдеться у статті.

Водночас польські офіційні особи впевнені, що порушення повітряного простору їхньої країни не є випадковими - Росія вчиняє провокації, щоб перевірити швидкість реакції Заходу. Їм відомо лише про один випадок, коли російська ціль опинилася в Польщі помилково.

У Варшаві сказали журналістам, що наразі в НАТО немає консенсусу щодо збиття російських ракет або безпілотників, які летять в бік країни НАТО.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні