Кому з українців можуть заблокувати картки за перекази грошей

0
Кому з українців можуть заблокувати картки за перекази грошей
Нацбанк України пропонує запровадити ліміти на перекази з картки на картку на рівні доходів, вказаних в анкеті клієнта. Так, якщо в анкеті клієнта вказаний дохід у 20 тис. грн, а на його рахунок надійшло, наприклад, 50 тис. грн, картки можуть бути заблоковані.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Заступник голови НБУ Дмитро Олійник на зустрічі правління Нацбанку з керівниками 30 найбільших банків країни пояснив доцільність цієї ідеї боротьбою з використанням банків у протиправних схемах ухилення від сплати податків.

"Ми радимо банкам домовитися на рівні асоціації, щоб головним орієнтиром для застосування лімітів був підтверджений рівень доходів клієнтів, вказаний в анкеті. І щоб ліміти були встановлені одночасно по всьому ринку задля уникнення зміни клієнтами одного банку на інший", – розповів Олійник.

Він також повідомив, що протягом жовтня в Україні розпочнуть створювати реєстр скомпрометованих банківських карток, а далі – реєстр "неблагонадійних" торговців.

Своєю чергою голова НБУ Андрій Пишний закликав не робити ринок фінансових послуг України зарегульованим, однак назвав такі кроки необхідними "в ситуації, коли бюджет втрачає мільярдні суми податків через протиправні схеми".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні