Китай та росія до кінця вересня розпочнуть військові навчання

0
Китай та росія до кінця вересня розпочнуть військові навчання
Сьогодні Китай поділився планами проведення спільних військових навчань з Росією під назвою «North-Joint 2024», які відбудуться у небі та морях навколо Японського та Охотського морів цього місяця.

Про це заявило Міністерство оборони Китаю, пише РБК-Україна.

У заяві йдеться про те, що в навчаннях візьмуть участь військово-морські та військово-повітряні сили обох країн.

«Ці навчання мають на меті поглибити рівень стратегічної співпраці між китайськими та російськими військами та підвищити їхню здатність спільно протистояти загрозам безпеці», - повідомили в міністерстві оборони Китаю.

Зазначається, що і Китай, і Росія планують направити свої флотилії до Тихого океану для спільного патрулювання. Водночас китайські війська хочуть взяти участь у російських стратегічних навчаннях «Океан-2024».

Точної дати проведення навчання поки міністерство оборони Китаю не розголошує.

Видання нагадало, що у липні цього року Росія і Китай також проводили спільні навчання у водах і повітряному просторі навколо Чжаньцзяна, міста в провінції Гуандун на півдні Китаю.

Вони відбувалися на тлі заяви від лідерів НАТО, що Китай став вирішальним фактором вторгнення Росії в Україну у 2022 році.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні