У Львові під час атаки рф у серце 22-річної дівчини потрапив осколок ракети

0
У Львові під час атаки рф у серце 22-річної дівчини потрапив осколок ракети
Рівно через тиждень після терористичного ракетного удару російської армії по Львову із лікарні виписали 22-річну пацієнтку, в серце якої потрапив осколок ракети.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Кардіохірурги Центру серця та судин Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова змогли оперативно витягти осколок та врятувати життя дівчини.

У повідомленні йдеться, що з місця ракетного удару пацієнтку доставили у шоковому стані, у неї було проникаюче поранення грудної клітки, дівчина відчувала нестерпний біль в ділянці серця. Осколок медики виявили вже під час КТ-обстеження. Пацієнтці терміново встановили дренаж, який викачував кров із плевральної порожнини, адже шматок заліза пробив легеню і перикард – оболонку, яка оточує серце.

Молоду жінку невідкладно транспортували до Центру серця та судин Лікарні Святого Пантелеймона. І вже за кілька хвилин її забрали в операційну, де кардіохірурги виконали складну операцію на серці, яке продовжувало працювати.

Шматок металу розміром 1х1,5 см застряг на межі лівого і правого шлуночків – у товщі серцевого м'яза. Осколок дістали, а ділянку ураження зашили. Операція тривала близько 1,5 години і пройшла успішно.

“Вона фактично народилася в сорочці. Я дивуюся, як вона до нас доїхала! Бо як тільки ми дістали уламок із серця, ділянка ураження почала сильно кровоточити... Ще б міліметр і вона померла б”, — зазначив завідувач Центру серця та судин Лікарні Святого Пантелеймона Роман Домашич.

Тепер життю 22-річної постраждалої нічого не загрожує. У середу, 11 вересня, її виписали із лікарні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні