У НАТО назвали Білорусь джерелом ризиків

0
У НАТО назвали Білорусь джерелом ризиків
Білорусь залишається джерелом ризиків для Європи. Литва вимагатиме посилення санкцій проти Мінська на рівні з Росією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента Литви Гітанаса Науседи під час спільної пресконференції з главою держави Володимиром Зеленським.

Він зазначив, що у Білорусі проводять спільні білорусько-російські військові навчання і з цієї території росіяни йшли в наступ на Україну. Також Науседа нагадав, що режим Олександра Лукашенка направляє незаконних мігрантів до Литви, щоб дестабілізувати ситуацію.

Президент Литви додав, що спроби Білорусі були нейтралізовані, але це не означає, що Мінськ не спробує повторити їх.

"Але ці операції просто перемістились до кордону з Польщею, і ні Польща, ні ЄС не можуть цього толерувати. Тому ми дивимось на цю державу без ілюзій і розуміємо, що це є ще одне джерело ризиків для всіх нас", - сказав Науседа.

За його словами, Литви на всіх майданчиках закликає до посилення санкцій проти Білорусі на рівні з РФ. Нещодавно ЄС прийняв новий пакет санкцій проти Мінська, але Вільнюс просить більш суворих обмежень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні