У Білорусі формують восьмий зенітний ракетний полк

0
У Білорусі формують восьмий зенітний ракетний полк
У складі Західного оперативного командування (ЗОК) формується новий підрозділ – зенітний ракетний полк (зрп.). Полк дислокуватиметься у Гродно (в/р № 99 «Вишневець»).

Про це повідомляє «Беларускі Гаюн».

Ця інформація отримала підтвердження. У Гродно справді формується 62-й зенітний ракетний полк (в/ч 96871). Ймовірно, підрозділ є правонаступником 62-ї зенітної ракетної бригади (в/ч 16377), яка до розформування у 2011 р. дислокувалася у в/г «Вишневець».

"Як зазначалося нами раніше, найвірогіднішою причиною формування 62-го ЗРП. є нове оперативне командування (Південне), яке з 2022 р. створюється у ЗС РБ.

Наразі до складу ЗОК входить 147 зенітний ракетний полк (в/ч 96869), який дислокується в Бобруйску (Могилівська область). При цьому війська ЗОК забезпечують прикриття західного операційного спрямування, до якого входять Гродненська та Брестська області. Усі підрозділи оперативного командування (крім 147 зр.) розквартовані в Гродненській та Брестській областях.

Ймовірно, через географічну віддаленість 147-го зрп. було прийнято рішення про його включення до Південного оперативного командування, що формується (Бобруйск знаходиться набагато ближче до південного, ніж західного кордону Білорусі). А натомість його до складу ЗОК буде включено 62-ї зрп.

Ухвалене рішення виглядає логічним і, ймовірно, доцільним з економічної точки зору", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що у січні 2023 р. у складі ВПС та військ ППО було сформовано 56-й зрп. (В/год 10198). А 62-й полк став восьмим за рахунком у складі ЗС РБ. З них п'ять входять до складу ВПС та військ ППО, і ще три – Сухопутних військ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні