В ООН розповіли, скільки в Україні взимку не буде світла

0
В ООН розповіли, скільки в Україні взимку не буде світла
Російські авіаудари з енергосистеми України порушують міжнародне гуманітарне право. Українці готуються до суворої зими з моменту вторгнення Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Місію ООН з моніторингу дотримання прав людини в Україні (ММПЛУ).

За словами експертів ММПЛУ, цієї зими українцям слід очікувати відключення електроенергії тривалістю від чотирьох до 18 години на добу.

"Є розумні підстави вважати, що численні аспекти військової кампанії щодо пошкодження або знищення громадянської інфраструктури України з виробництва та передачі електроенергії та тепла порушують основоположні принципи міжнародного гуманітарного права", - йдеться у доповіді.

ММПЛУ повідомила, що відвідала сім електростанцій, які були пошкоджені або зруйновані внаслідок атак, а також 28 населених пунктів, які постраждали від ударів.

ММПЛУ заявила, що атаки становлять загрозу для водопостачання України, каналізації та санітарії, опалення та гарячого водопостачання, громадської охорони здоров'я, освіти та економіки загалом.

У доповіді наголошується на особливій проблемі міських районів, де більшість будинків підключені до централізованих систем опалення та гарячого водопостачання. У звіті йдеться про те, що майже 95% мешканців Києва користуються централізованими системами опалення підвалів, для подачі тепла на верхні поверхи будівлі потрібні електричні насоси.

"Без аварійного електропостачання мільйони міських мешканців можуть залишитися без тепла", - йдеться у повідомленні.

У звіті також йдеться, що влітку 2024 року проблеми, пов'язані з енергетикою, були другою за частотою причиною, через яку українці залишали країну.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні