На заході України жінка після смерті стала доноркою для чотирьох людей

0
На заході України жінка після смерті стала доноркою для чотирьох людей
Пацієнтка Хмельницької міської лікарні стала посмертною доноркою. Її нирки, серце та печінку пересадять чотирьом важкохворим людям.

Про це повідомили 30 вересня на сторінці медзакладу у Facebook.

У лікарні не розголошують інформацію про обставини смерті донорки через прохання її рідних. Відомо, що після внесення даних жінки до Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів та тканин, система обрала найбільш сумісних реципієнтів із невиліковними хворобами.

«Це був складний, але надзвичайно важливий процес, в якому, крім лікарів нашої лікарні, брали участь одразу три спеціалізовані медичні бригади з різних куточків України», – зазначають у медзакладі.

Відтак, команада львівської лікарні св. Пантелеймона провела забір нирок для двох пацієнток, які тривалий час перебували на гемодіалізі. Фахівці клінічної лікарні «Феофанія» вилучили печінку, а бригада Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова прибула разом із реципієнтом, що страждав від термінальної стадії серцевої недостатності, та здійснила пересадку серця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні