Українців попередили про один із найгірших сценаріїв зі світлом на зиму

0
Українців попередили про один із найгірших сценаріїв зі світлом на зиму
Російські окупанти не залишають спроб знищити українську енергосистему напередодні зими.

Про це розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, пише УНІАН.

Експерт в інтерв'ю виданню "Обозреватель" зазначив, що, якщо зима буде холодною - температура повітря буде 5-15 градусів нижче нуля, то пошкодження трансформаторів призведе до дуже тяжких наслідків.

"Найкращий сценарій виглядає як наявність електрики протягом 4 годин для домогосподарства. Це хороший сценарій. У поганому сценарії ми десь 2-3 дні будемо взагалі виходити з шоку і мати електрику через добу на 2 години, потім знову на 2 години", - пояснив Харченко.

При цьому він нагадав, що АЕС становить основу енергосистеми, тому, якщо вивести їх із системи, то отриманий дефіцит не зможуть перекрити за рахунок імпорту з Європи. У зв'язку з цим Україні необхідно захистити атомні станції, а для цього потрібні додаткові засоби протиповітряної оборони, але навіть це не дає гарантій збереження енергооб'єктів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні