Лукашенко знову заговорив про мир з Україною

0
Лукашенко знову заговорив про мир з Україною
У п’ятницю, 4 жовтня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідав агромістечко Парохонськ і поспілкувався з місцевими жителями. Лідер країни запевнив їх, що не хоче війни з Україною і зробить все, для того, щоб мирно співіснувати.

Про це пише Телеграф з посиланням на видання "Белта".

Він підкреслив, що війна це завжди катастрофа і він не хоче воювати з українцями.

"Треба розуміти, що ми знаходимося на фронті: зовсім поряд, за парканом, йде війна. Моє головне завдання — не допустити втягування в цю бійку, у цю війну Білорусі", — наголосив Лукашенко.

"Ми ніколи не ініціювали жодного протистояння. У жодному разі. Нам це не треба. Що таке війна? Це катастрофа. Ви не хвилюйтеся, ми не збираємося воювати з українцями. І вони не хочуть з нами воювати", — додав він.

Водночас, як заявив лідер країни, білоруси повинні пишатися своєю історією, інакше "стануть Іванами, які не пам'ятають спорідненості".

"Вони (на Заході. — прим. ред.) хочуть, щоб ми забули історію. А у нас героїчна історія. Ми пишатися нею повинні", — заявив Лукашенко.

Примітно, що лідер Білорусі використав збірний образ росіян, який часто використовують українці. Йдеться про його слова про "Іванів". Саме "російськими Ваньками" українці називають окупантів, що вдерлися на територію нашої держави.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні