Стали відомі нові подробиці у справі про вбивство Фаріон

0
Стали відомі нові подробиці у справі про вбивство Фаріон
Підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон суд залишив під вартою. Хоча адвокати просили відпустити В'ячеслава Зінченка під домашній арешт. Напередодні заяву розглядав Апеляційний суд.

Про це йдеться у матеріалі кореспондентки ТСН Марічки Кужик.

"На цій гучній справі судова зала, як завжди, виявилась замалою для усіх присутніх. Тут зібралися і рідні Вʼячеслава Зінченка, і студенти Ірини Фаріон. Сам підозрюваний - на відеозвʼязку. Його не одразу впізнаєш через зміну зачіски. Понад два тижні тому суд першої інстанції подовжив запобіжний захід Вʼячеславу Зінченку ще на два місяці тримання під вартою", - каже Марічка Кужик.

Адвокати Зінченка подали чергову апеляцію - просять домашній арешт.

"Жоден свідок не сказав, що він бачив саме Зінченка в момент скоєння злочину, що саме Зінченко перебував в той час і в тому місці. Така міра покарання сувора - тримання під вартою не може бути застосована, немає обґрунтованості того всього", - каже адвокат підозрюваного Ігор Сулима.

Прокурори наполягають: відпускати Зінченка під домашній арешт не можна, бо досі не знайдено зброю, і є підозри, що він може її сховати. А також, що є ризик, що Зінченко може переховуватися від слідства чи знищити докази.

"Свідки, потерпілі не допитувалися судом. Тому суд може покласти їх в основу рішення їхні показання виключно у тому випадку, коли вони будуть допитані судом. Констатовано існування ризику можливого тиску на свідків з метою спонукати їх до зміни показань", - каже прокурор Дмитро Петльований.

Коли судді йдуть до нарадчої кімнати - студенти Ірини Фаріон, які прийшли на засідання, просять присутніх вшанувати хвилиною мовчання пам’ять вбитої мовознавиці і її полеглого на війні затя. Нацгвардієць Василь Особа загинув на фронті два дні тому.

"Ірина Дмитрівна викладала і мене українську мову, була моїм репетитором з української мови. Мені важливо було підтримати Софію, в якої загинув чоловік. Він є героєм України, загинув за Україну", - каже Олеся Сащук.

Рішення колегії суддів - запобіжний захід залишити без змін. Ще два місяці Вʼячеслав Зінченко проведе під вартою.

Ірину Фаріон вбили 19 липня біля її будинку, нападник вистрелив у голову. Єдиним підозрюваним у справі прокуратура вважає саме Зінченка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні