Військовий із заходу України воює на боці рф

0
Військовий із заходу України воює на боці рф
Служба безпеки зібрала докази державної зради уродженця Тисменицького району Івано-Франківщини, який перейшов на бік ворога під час повномасштабного вторгнення рф.

Про це повідомляє Управління СБ України в Івано-Франківській області.

За даними СБУ, чоловік 1969 року народження за часів срср проходив строкову службу на території росії. З 1994 року служив у міліції Івано-Франківської області, звідки його звільнили в 2001 році за порушення дисципліни.

Через деякий час він переїхав на схід України. З 2015 по 2019 рік служив у ЗСУ по мобілізації та за контрактом, при цьому двічі був судимий за самовільне залишення частини.

У певний час в нього почало формуватися упереджене ставлення до України, її цінностей та шляху розвитку.

У 2023 році, перебуваючи на окупованій території, чоловік приєднався до складу російського т. зв. «добровольчого батальйону імені Богдана Хмельницького». Це формування створено російськими спецслужбами для ведення підривної діяльності проти України і комплектується військовополоненими та правоохоронцями, які перейшли на бік ворога.

Після злагодження «батальйон Хмельницького» приєднали до т.зв. «оперативно-бойового тактичного формування «Каскад» внутрішніх військ «мвс днр».

У листопаді 2023 року фігурант склав присягу на вірність російській федерації разом із іншими новими учасниками угруповання «Каскад».

СБУ встановила, що в лютому-березні 2024 року він брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України в районі Великої Новосілки Волноваського району Донеччини. За даними слідства, в цей період фігурант вербував бойовиків штурмових загонів до розвідувального підрозділу, де він проходив службу.

На службі в «батальйоні Хмельницького» бойовик давав інтерв’ю та коментарі російським пропагандистам, у яких закликав військовослужбовців ЗСУ складати зброю.

Слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу:

ч. 2 ст. 111 — державна зрада;
ч. 7 ст. 111-1 — колабораційна діяльність;
ч. 1 ст. 258-3 — участь у терористичній організації;
ч. 2 ст. 260 — участь у непередбачених законом збройних формуваннях.
Ці злочини караються позбавленням волі на термін 15 років або довічним, з конфіскацією майна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні