Працівники ТЦК влаштували масові перевірки по всій Україні: що відомо

0
Працівники ТЦК влаштували масові перевірки по всій Україні: що відомо
Сюрпризи після концертів, у спортзалах, ресторанах та на АЗС! Україна на вухах уже кілька днів поспіль: працівники ТЦК провели масштабні рейди в багатьох містах України. “Пакували” чоловіків у Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі та ще низці населених пунктів. Без гучних скандалів не минулося.

Про це пише ТСН.

Облава ТЦК після концерту "Океану Ельзи"
Ця історія про те, як рядки Вакарчука “відпусти, я благаю відпусти” набули нового значення. Днями гурт “Океан Ельзи” відсвяткував своє 30-річчя, і саме до цієї дати приурочив свої жовтневі шоу в столиці. Перший святковий концерт відбувся 11 жовтня. Після завершення виступу біля Палацу спорту на відвідувачів чекали кілька десятків співробітників ТЦК та СП разом з поліцією. Вони перевіряли військово-облікові документи у військовозобов'язаних. Декого з відвідувачів концерту затримували та садили до поліцейських авто. Під час спілкування з правоохоронцями не минулося без інцидентів. Один з відвідувачів не міг зрозуміти, за що його затримали. Очевидці цього інциденту почали вигукувати “Ганьба” на адресу працівників поліції.

Чим далі – тим цікавіше. Після цього інциденту “добровільна мобілізація” біля Палацу спорту тривала. Відповідні відео опублікували в соцмережах.

Після такого рейду люди почали продавати свої квитки на наступні заходи. Про це свідчать оголошення в інтернеті, зокрема, квитки продавали на 12-13 жовтня. Ціна стартувала від 600 гривень.

Реакція Київського ТЦК
А тим часом у Київському міському ТЦК та СП також прокоментували резонансний рейд біля Палацу спорту 11 жовтня на концерті гурту "Океан Ельзи". Кажуть, конфліктних ситуацій за участі їхніх військових зафіксовано не було. Про це повідомили в Київському міському ТЦК у відповідь на запит "Укрінформу".

"Затримання громадян, які порушили норми закону, відбувалося співробітниками Національної поліції. Конфліктних ситуацій за участі військовослужбовців ТЦК зафіксовано не було", – йдеться у повідомленні.

Рейди ТЦК тривають
Переполох із ТЦК лише почався з концерту “Океану Ельзи”. Далі рейди були по всій країні. Зокрема, 12 жовтня у Львові працівники ТЦК, більшість з яких були з балаклавами на обличчях, упродовж дня влаштували масштабні облави в різних громадських закладах.

Ба більше, днями представники ТЦК у Львові завітали на весілля. Відповідні кадри опублікували в соцмережах.

У Хмельницькому також не минулося без скандалів. Місцеве видання Хмельницький Live повідомляло, що ТЦК розпочали рейди по закладах і нічних клубах. Крім того, представників ТЦК помітили також у спортивних залах міста, а потім у закладах харчування та ТРЦ.

Ще один інцидент стався із блогером Юрієм Скайфом, якого чоловіки в балаклавах витягли з машини на одній із парковок, поклали на землю і водночас вимагали показати всі документи. За словами блогера, більшість із них спілкувалися грубо, російською мовою. Згодом, коли підійшли працівники поліції, його документи перевірили і не виявили жодних порушень правил військового обліку. Блогер поскаржився на дії людей у військовій формі поліцейським, але не зміг вказати, хто саме поклав його на асфальт, оскільки всі вони були в балаклавах.

Тим часом у Києві ТЦК дісталися й автозаправок.

А 12 жовтня ТЦК завітали на ще один концерт! Йдеться про захід, який відбувся у місті Черкаси. Працівники місцевого ТЦК прийшли на концерт стендап-коміка Антона Тимошенка в обласній філармонії.

А вже 13 жовтня у Мережі набув розголосу ще один скандал за участю представників ТЦК. Сталася подія у Дніпрі 12 жовтня. Там місцевий бізнесмен і очільник компанії з виробництва металопластикових вікон Steko Сергій Положай вилаяв військового, який перевіряв у нього документи. Відповідне відео з’явилося у Мережі.

Український бізнесмен також образив представників ТЦК. На повагу, за його словами, заслуговують лише військові на передовій. Також він додав, що тим, хто "хто займається добрими справами, роблячи вікна", потрібно не заважати. Водночас сам Положай на своїй сторінці в соціальній мережі підтвердив, що на відео справді він, і розповів свою версію події.

“12 жовтня в центрі Дніпра відбулася "величезна облава". В цей час він ходив парком Шевченка з усіма документами, як стверджує Положай, і його зупинили представники ТЦК та поліції для перевірки документів. Зі слів бізнесмена, він показав військовий квиток з оновленими даними та повістку, подовжену до 1 листопада. Але представники військкомату заявили, що він не має броні й підлягає мобілізації. Його попросили проїхати до ТЦК для з'ясування. Потім, яка каже бізнесмен, співробітники спецпідрозділу перевірили також його документи, нібито "послали" представників ТЦК і поліції та супроводили його додому”, – каже він.

Також у Мережі з'явилися кадри, як чорний Bentley у Дніпрі тікав від поліції, порушуючи правила дорожнього руху. Попередньо за кермом міг бути також Положай.

Зазначимо, що 13 жовтня рейди ТЦК країною тривали. Вони дісталися Буковеля та Яремче. Як видно на опублікованих кадрах, невеликі групи військовослужбовців у супроводі поліцейського перевіряли документи у постояльців “Буковеля”. Як пишуть у Мережі, співробітники ТЦК також навідалися до ресторану в туристичному селищі Яремче та побували на автобазарі під Івано-Франківськом.

В Одесі ТЦК також часу не гаяли. Речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук опублікував відео, як мобілізаційні заходи 13 жовтня проводилися в публічних місцях і закладах сфери послуг в Одесі.

А тим часом у Житомирі чоловік станцював перед працівниками ТЦК, які перевіряли документи. Відео, зняте в ТРЦ “Глобал”, оприлюднили місцеві пабліки. Під час танцю чоловік дістав якийсь документ. Ймовірно, довідку про відстрочку від призову.

У Харкові ТЦК затримали 16-річного хлопця, однак втрутилися перехожі й відбили його. Про це повідомляють місцеві пабліки. В тому ж відео видно, як четверо людей у військовій формі несуть чоловіка до автівки.

На Закарпатті жінки вирішили не пускати чоловіків у військовій формі, ймовірно, працівників ТЦК, до свого села. Врешті, військові вирішили газувати на бусі попри те, що спереду стояли жінки, деякі з них – з дітьми на руках.

Надвечір 13 жовтня рейди ТЦК вкотре помітили на Київщині. Зокрема, у Броварах після концерту гурту "100ліца" працівники ТЦК та поліції влаштували масову перевірку документів у військовозобов'язаних чоловіків. Про це передають місцеві пабліки.

Чим пояснюють рейди
Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп "Слуги народу" Олександр Федієнко заявив, що рейди працівників ТЦК пов'язані з тим, що командири звертаються з запитом щодо поповнення особового складу.

"І Міністерство оборони, і Генеральний штаб, і загалом військові повинні більше цивільним військовозобов’язаним громадянам України розповідати і казати, інформувати, що відбувається на війні, який там стан тощо. Хто вирішив нагадати? У нас є проблема в тому, що у нас немає, можливо, ким поповнювати військові формування. Хлопці там третій рік на війні, вони теж хочуть сходити на концерт "Океану Ельзи", сходити до ресторанів. А поповнення не надходить. Тому відбулася така історія, що центри комплектування і соціальної підтримки, я так розумію, таким чином у рамках чинного законодавства нагадали про те, що в обов’язковому порядку кожен військовозобов’язаний громадянин України повинен стати на військовий облік, бо це вже не право, а обов'язок... Мобілізація не зупинялася, вона триває далі. Провалена чи не провалена – це інформація з обмеженим доступом, а кожен має право казати так, як йому завгодно. Я можу лише констатувати те, що наші бойові підрозділи, які зараз виконують свій обов’язок із захисту Батьківщини, потребують доукомплектування", – пояснив нардеп.

Водночас, як зазначив парламентар, не всі мобілізовані потрапляють на лінію фронту, таких – близько 10%. ЗСУ мають дефіцит у тилових кадрах на посади, наприклад, електриків чи водіїв.

"Якщо людина за віком підпадає під мобілізацію, військово-лікарська комісія визначає його придатність, і він може бути обмежено придатним для виконання якихось бойових завдань. Але водночас у нас не вистачає водіїв, електриків, у нас не вистачає фінансистів – тих людей, які працюють з грошима в бригадах. Ми не можемо сказати, що всі, кого мобілізують, вони вирушають на лінію фронту, в окопи. На мій погляд, до 10-15% військовослужбовців, які зі зброєю в руках виконують свій бойовий обов’язок", – підсумував Федієнко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні