На заході України через халатність лікаря померла 7-річна дитина

0
На заході України через халатність лікаря померла 7-річна дитина
У Коломиї судитимуть лікаря-анестезіолога Коломийської центральної районної лікарні, звинуваченого у службовій халатності, що призвело до смерті дитини.

Про це повідомила Івано-Франківська обласна прокуратура.

У Коломиї судитимуть лікаря-анестезіолога Коломийської центральної районної лікарні, який під час проведення анестезії перед оперативним втручанням неналежно виконав свої професійні обов’язки, що спричинило смерть дитини (ч. 2 ст. 140 КК України). Прокуратура уже скерувала відповідний обвинувальний акт до суду. За вчинене медику загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як розповіли у прокуратурі, у квітні 2020 року до Коломийської центральної районної лікарні госпіталізували 7-річну дівчинку з діагнозом "гострий апендицит". Перед оперативним втручання лікар-анестезіолог порушив "Локальний протокол лікування гострого апендициту у дітей", внаслідок чого під час наркозу у дівчинки розпочався анафілактичний шок. Усі реанімаційні заходи протишокової терапії результату не дали - дівчинка померла.

Висновок комісійної судово-медичної експертизи підтвердив причинно-наслідковий зв'язок між діями медика та смертю дитини.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні