СБУ затримала пару, які корегували російські повітряні удари по Україні

0
СБУ затримала пару, які корегували російські повітряні удари по Україні
Служба безпеки затримала двох поплічників російської ФСБ, які корегували повітряні удари окупантів по Донецькій, Київській, Чернігівській, Полтавській та Черкаській областях. Зрадниками виявилися 27-річний рецидивіст, колишній наркоторгівець з Краматорська і його 34-річна співмешканка.

Про це повідомляють у пресцентрі СБУ.

Як встановило слідство, пара шукала швидкого заробітку в Telegram-каналах. Згодом з ними сконтактував представник ФСБ і запропонував гроші в обмін на співпрацю.

"За його вказівкою агенти їздили по регіонах як сімейна пара, збираючи координати для ракетно-бомбових та дронових атак РФ. Окрім того, під час повітряних ударів агресора зловмисники мали відстежувати геолокації ППО, а у разі прильотів – уточнювати їхні наслідки", – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці розповідають, що зрадники переїжджали з одного міста в інше, де орендували квартири з видом на потенційні цілі. Після заселення вони встановлювали у вікнах телефони з додатковими засобами живлення, які в онлайн-режимі транслювали зображення для ворога.

Служба безпеки затримала пару вдома у Краматорську, куди вони повернулися, щоб продовжити роботу на російську спецслужбу. Слідчі повідомили зловмисникам про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Пара перебуває під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні