СБУ затримала жінку, яка поширювала російську пропаганду

0
СБУ затримала жінку, яка поширювала російську пропаганду
Служба безпеки зібрала докази на інтернет-агітаторку з Прикарпаття, яка поширювала антиукраїнські дописи у забороненій соцмережі.

Про це повідомили на сторінці Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Йдеться про мешканку Коломиї, яка раніше притягалася до відповідальності за поширення радянської символіки.

Слідчі СБУ задокументували, що в своєму профілі в соцмережі жінка розміщувала відео, фотографії та посилання, які героїзували країну-агресора, її військових та політичне керівництво.

Контент, яким ділилася жінка, заперечував ведення росією агресивної загарбницької війни проти України, позиціонуючи її як "спеціальну воєнну операцію".А учасників цієї "операції" наділяв позитивними рисами та схвально описував їхні дії.

Українці в її дописах виступали воєнними злочинцями, прихильниками нацизму і фашизму.При цьому пропонувалося "відмити Україну від нацизму і заселити її людьми", що демонструвало справжню мету кремля – винищити населення України та зайняти її територію.

Слідчі СБУ передали до суду матеріали з обвинуваченням жінки в виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України, глорифікації її учасників (ч. 2, ч.3 ст. 436-2 КК України).

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.
Розслідування проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні