У Білорусі до 20 років засудили двох українців

0
У Білорусі до 20 років засудили двох українців
Гомельський обласний суд засудив українців Сергія Кабарчука та його сина до 20 років виправної колонії за нібито участь у диверсійно-розвідувальній групі.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на білоруське інформаційне агентство БЕЛТА.

За даними білоруських силовиків, Кабарчуків затримали на півдні Білорусі в лютому 2024 року під час перетину ними кордону з боку України нібито у складі диверсійно-розвідувальної групи.

Слідство стверджує, що в затриманих виявили "вибухові пристрої та інші засоби ураження", які начебто призначалися для вчинення терактів на території Росії та Білорусі.

Серед затриманих зокрема були громадяни України Сергій та Павло Кабарчуки. Як пише агентство, Сергій Кабарчук, 1963 року народження, раніше був співробітником Держприкордонслужби України. Однак після звільнення разом із синами Богданом та Павлом начебто займався контрабандою.

Згідно з матеріалами справи, закидання диверсійно-розвідувальної групи в Білорусь через кордон було нібито організовано Службою безпеки України.

Так українцям інкримінували агентурну діяльність, готування до акту тероризму, незаконні дії щодо вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових речовин у складі організованої групи тощо. Затримані співпрацювали зі слідством.

Остаточно кожному з фігурантів на підставі ч.1 ст.13, ч.3 ст.289, ч.4 ст.295, ч.3 ст.333-1, ст.358-1 КК призначили покарання у вигляді 20 років позбавлення волі з відбуванням у виправній колонії в умовах посиленого режиму.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні