У Донецькій області росіяни розстріляли чотирьох полонених нацгвардійців

0
У Донецькій області росіяни розстріляли чотирьох полонених нацгвардійців
Поблизу міста Селидове Донецької області російські військові вбили чотирьох полонених військовослужбовців Національної Гвардії України, розпочато розслідування.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними правоохоронців, 6 жовтня четверо військових Національної Гвардії України виконували службово-бойові завдання на позиціях в районі міста Селидове.

Близько 13:00 окупаційні війська розпочали штурм укріплень, під час якого захопили українських захисників у полон. Надалі росіяни записали допит поранених беззбройних нацгвардійців на відео.

"Наступного дня Сили оборони повернули втрачені позиції та у ході проведення пошукових заходів виявили тіла вбитих українських військовослужбовців", - йдеться у повідомленні.

Як вказали в Офісі Генпрокурора, вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні