У Луцьку хочуть створити Стратегію розвитку за 200 тисяч

0
-4
У Луцьку хочуть створити Стратегію розвитку за 200 тисяч
У Луцьку за рік планують створити Стратегію розвитку міста.

Про це стало відомо у понеділок, 25 липня, під час засідання комітету із стратегічного планування розвитку міста Луцька.

Директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Олександр Озінович повідомив, що стратегія розроблятиметься у кілька етапів. Перший з яких включає підготовку та організаційно-інформаційне забезпечення. Цей етап члени комітету планують пройти за серпень-вересень 2016 року і він коштуватиме міському бюджету 40 тисяч гривень.

Другий етап, а саме – діагностику стану міста, планують провести протягом жовтня-листопада 2016 року. Вартість – 55 тисяч гривень.

На третьому етапі запланована ідентифікація проблем і потенціалів розвитку, побудова сценаріїв розвитку. Це чиновники планують зробити за грудень 2016 – січень, лютий 2017 років. Вартість – також 55 тисяч гривень. У березні –травні 2017 року, за прогнозами членів комітету, можна сформувати програму дій та створити «Стратегічний план розвитку міста Луцька до 2030 року». Ціна питання – 40 тисяч гривень.

На останньому етапі заплановане внесення змін та доповнень до цього документу та громадський контроль. На це хочуть витратити 10 тисяч гривень. Загалом на стратегію витратять близько 200 тисяч гривень з міського бюджету. Якщо ж цієї суми не вистачить, планують залучити інвесторів.

Голова громадської організації «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк зауважив, що сучасні міста без стратегії розвитку не можуть розвиватись.

«Ми бачимо на прикладі Львова, Вінниці значний розвиток після розробки стратегії», - наголосив громадський активіст.

Він також зауважив, що Стратегія розвитку Луцька не розробляється з «чистого листка», мовляв за останні кілька років вже прийнято ряд документів, які стануть її основою.

Голова Луцької міської громадської організації „Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу” Михайло Наход своєю чергою зауважив, що бюджет цього проекту занижений, мовляв лише «нормальні» соціологічні дослідження коштують, як кожна з статей витрат.

Натомість перший заступник луцького мера Тарас Яковлев запевнив, що 200 тисяч гривень – це оптимальна сума для міста. Перший «зам» міського голови додав, що комітет збиратиметься раз чи два на місяць.

Посадовець запевнив, що для Луцька визначальною буде роль туристичного міста, незалежно від керівництва обласного центру, мовляв індустріальним центром він навряд чи стане.

Представник муніципалітету Любліна Кшиштоф Лонка, який свого часу розробляв стратегію розвитку польського міста, також зауважив, що до цієї роботи в Луцьку потрібно залучити науковців, чиновників, депутатів та активістів. Зустрічей, з його слів, повинно бути дуже багато. Окрім цього, експерт переконаний, що за рік чи півтора розробити стратегію майже нереально.

Зрештою, члени комітету вирішили вдруге зібратись за 2 тижні та обговорити більш практичні напрацювання.

Зауважимо, що про розробку Стратегії розвитку Луцька у місті говорять з 2011 році. Нещодавно на сесію міської ради виносилось рішення про виділення 200 тисяч гривень на її розробку, однак депутати не підтримали його.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні