--> Лучани нарікають на пекло в поліклініках | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучани нарікають на пекло в поліклініках

0
4
Лучани нарікають на пекло в поліклініках
"Скоро зненавиджу такі виходи в люди", - пише у "Фейсбуці" речниця луцької патрульної поліції Ольга Бузулук.

І насправді з нею солідарні сотні луцьких батьків. Якщо не тисячі... Яких дістали "триповерхові" черги під кабінетами лікарів (за самозаписом, за талонами і наживо), записи навіть на аналіз крові і тд.

"Сьогодні одна мамаша просто "вбила". Черга довга, більше години. Двоє дітей: 4 і 11 років. 4-річного синулю всіляко балує і жаліє. 11-річну доньку повчає, кричить на неї і обзиває ... "дурою".
Всі мовчать. А після зауваження реагує агресією, що їй краще видно, як виховувати дітей. Це при тому, що весь цей час (більше години, бо ми були після них) діти грали в телефоні в якісь ігри і, власне, через це сперечались, бо телефон то був один.

В один момент дівчинка спитала: "А нащо ти мене взяла, якщо кашляє Міша, я ж здорова?.."

"Щоб ти його веселила, ти ж сама знаєш".

Насправді ж, щоб можна було з неї познущатись, я так думаю.
Потім моя Аліна подружилась з дівчинкою-ровесницею (4,5 роки). Вони весело кружляли по коридору, сміялись і гомоніли. Її мама весь час репетувала, щоб Каріна не бігала. Я мовчала. Дітям було весело.

Врешті, мама Каріни присадила дочку біля себе, та розплакалась...печальна історія. А я отримала зауваження, чому це я "все дозволяю робити".

На що відповіла, що якби в дитячих поліклініках був хоч якийсь елементарний дитячий куточок, чи дитяча кімната (мрія!!!), чи хоча б міні-бібліотека з дитячим чтивом, діти б не ганяли, а сиділи спокійно збоку.

А ще краще - все-таки електронні записи. Виявляється, щоб здати аналіз крові, на нього треба спочатку...записатись. Отже, ідеш три рази: 1. записатись, 2. здавати, 3. отримати результат. А можна було б 1 раз - лише здавати. Запис і результат можна легко перенести в електронний вигляд. Хоча ...мабуть, це таки дуже тяжко", - зауважує Бузулук.

Крик душі спровокував емоційну дискусію. Народ жваво коментує.

Ірина Юзва: "Це вам ще повезло, що до ортопеда не потрібно. Я зі своїм першокласником з 5 разу потрапила, бо на день дають тільки 18 талонів. І якщо прийом з 14, а талони починають видавати в 13:30, то чергу за ними треба займати в 12. Ну а потім ще жива черга під кабінетом..."

Даша Володько: "Довідка дійсна 6 місяців. Ми всіх для школи і для садка пройшли ще в травні, без черг і нервів. Ось штамп про "ентеробіоз" дійсний місяць. Там то справді треба чергу ще до 8 ранку займати, щоб встигнути в обмежену кількість "пробірок" потрапити".

Ivanna Pryymachuk: "Мене тіпає від одного слова дитяча поліклініка, особливо 1.починаючи від убогих ларьків з дешевим токсичним непотрібом, унилі кабінети, дурна система записів-черг, хамовиті працівники .....бррр(((( і мусиш через ті кляті довідки там бувати!"

Лариса Жаловага: "Аналізи в дитячій поліклініці не завжди роблять якісно. Це - перевірено. Тому простіше і безпечніше заплатити і бути впевненим у результаті".

Ірина Кунинець:
"Запис, з одного боку, звичайно полегшив, але, з іншого боку, і ускладнив процес. Бо якщо до лікаря слід записуватися за тиждень-два (а раніше ніяк не можна) і в той день, коли нарешті настала черга, виникає якийсь форс-мажор (або дитина раптом саме тоді захворіла), то доводиться записуватися заново і чекати знову тиждень-два. От і ходимо від кабінету до кабінету вже 2-й місяць. Я вже мовчу, що через непройдений профогляд дитину не допустили до шкільної екскурсії. Це взагалі кам'яний вік".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні