--> На Волині об’єднають нові села | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині об’єднають нові села

0
5
На Волині об’єднають нові села
У Волиньраді вирішили збільшити низку об’єднаних громад та створити нові.

Про це стало відомо у четвер, 8 вересня, під час позачергової сесії Волинської обласної ради.

Депутати внесли зміни до Перспективного плану формування територій громад Волинської області.

Зокрема, у Володимир-Волинському районі депутати пропонують збільшити Зимненську обʼєднану територіальну громаду, долучивши до неї Березовичівську громаду, у Горохівському районі запропоновано вилучити із Шклинської обʼєднаної територіальної громади Михлинську та Угринівську і приєднати їх до Городищенської громади Луцького району.

Окрім цього, в Іваничівському районі хочуть створити Литовезьку та Поромівську обʼєднані територіальні громади у нових форматах, у Ковельському – Дубівську та збільшити Голобську громаду, приєднавши до неї Радошинську сільську раду.

У Луцькому районі хочуть створити Княгининівську (колишню Маяківську) обʼєднану територіальну громаду та Городищенську.

Також в Маневицькому районі пропонують збільшити Прилісненську обʼєднану територіальну громаду, долучивши до неї Городоцьку сільську раду, вилучивши її з Троянівської обʼєднаної територіальної громади.

Також депутати хочуть збільшити Турійську обʼєднану громаду (приєднавши до неї Купичівську) та Шацьку (шляхом долучення до неї Піщанської територіальної громади).

Змінений Перспективний план знову розглянуть у Кабінеті Міністрів і лише після цього прийматимуться остаточні рішення про створення нових об’єднаних громад.

Зауважимо, що минулого року Волинська обласна рада ухвалила Перспективний план формування територій, в якому передбачалось створення 74 об’єднаних територіальних громад. Втім, у Кабміні вирішили затвердити лише 52 громади.
Теги: село
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні