Розповіли, коли можуть судити Путіна

0
13
Розповіли, коли можуть судити Путіна
Президент Росії Володимир Путін може стати відповідачем у Міжнародному кримінальному суді за військові злочини тільки після того, як перестане бути керівником держави.

Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив політичний експерт Володимир Фесенко.

На запитання журналіста, чи є перспективи побачити Володимира Путіна відповідачем у міжнародному суді, В.Фесенко уточнив, що теоретично це можливо, але не в Міжнародному суді ООН, а в Міжнародному кримінальному суді.

“Теоретично це можливо. Якщо, щось станеться з Росією, або якщо Путін не буде керівником Росії і якщо будуть (його судити — ред.) не Міжнародним судом ООН, а Міжнародним кримінальним судом — це інший суд”, — наголосив В.Фесенко.

Експерт також пояснив, що справи про воєнні злочини, злочини проти людяності розглядає Міжнародний кримінальний суд, а Міжнародний суд ООН розглядає суперечки з приводу міжнародних конвенцій між державами.

“Але я не знаю зараз жодного розслідування, яке б велося стосовно В.Путіна. Тут треба розуміти одну просту річ... може бути спочатку розслідування і засудження за воєнні злочини конкретних осіб, за злочини, наприклад, на території Донбасу... лише після цього може дійти справа до державних керівників, яких також можна звинувачувати у військових злочинах. Але для цього має бути проведене розслідування. Поки нічого подібного немає”, — додав В.Фесенко.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що наступним етапом у Гаазі буде кримінальний суд над В.Путіним та його оточенням.

Нагадаємо, 6 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

Як відомо УНН, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні