«Там більше страху, ніж правди», - Турак про церковний конфлікт у Михлині

19
-5
«Там більше страху, ніж правди», - Турак про церковний конфлікт у Михлині
На Волині парафіяни села Михлин Горохівського району піднімають питання про ймовірний перехід ще одного волинського храму з Московського патріархату - під юрисдикцію УПЦ Київського патріархату.

Йдеться про місцеву Різдво-Богородичну церкву, настоятель якої нещодавно помер.

Речник Волинської єпархії УПЦ Олег Точинський підтвердив, що у Михлині прихильники УПЦ КП готуються “захопити” храм. Ініціатором цього він вважає депутат обласної ради Андрія Турака, керівника ПОСП імені Тараса Шевченка, що орендує землі в Угринові та довколишніх селах, в тому числі й Михлині, та звинувачує обранця у “церковному рейдерстві”

“У багатьох випадках там більше страху, ніж правди і якихось підстав”, - повідомив Андрій Турак у коментарі виданню “Волинь24”.

Дійсно в Михлині готують збори громади (5 квітня на 18-ту годину), каже аграрій.

“Наскільки мені відомо, там помер священик. Відтак настрої прихожан розділилися. У кожному селі є ті, хто за Київський патріархат, і ті, хто за Московський. Скільки їх там, не знаю. Приблизно 80% - прихильники Київського”, - зазначає Андрій Турак.

Прокоментував обранець і слова прес-секретаря Волинської єпархії УПЦ Олега Точинського, що "там де він орендує землі, не буде храмів УПЦ, а буде тільки Київський патріархат".

“Щоб Турак золотий був, та не він вирішує, в якому патріархаті громаді бути. Якщо в Угринові люди захотіли, вони перейшли. Громада виграла десятки судів, хоч її теж звинувачували в рейдерстві, в тому числі - й Верховний! Тобто суд визнав, що ніяких порушень не було. Тому якщо Михлин захоче - перейде, але не від Турака це залежить. Безперечно, у Волинській єпархії УПЦ знають, що я є прихильником Київського патріархату. І я цього не приховую.

Не можна молитися на бандита Кирила. Не можна так зневажати Україну та українських воїнів, як поступив Онуфрій, коли не встав під час хвилини мовчання. Не можна тримати в такому страху громади і людей, розказувати їм всякі небилиці, що українська церква - то неканонічна. Бог один. Рано чи пізно Україна прийде до того, що повинна бути єдина українська помісна церква. Це ж так. Ми б хотіли, щоб це сталося чим скоріше. А як воно станеться, будемо бачити”, - розповідає Андрій Антонович.

За словами керівника ПОСП імені Тараса Шевченка, михлинські землі господарство приєднало до себе з 2000 року на прохання місцевих селян.

“Це було запущене, занензане господарство. Так сталося, що тоді керівники були байдужі до села, все повирізали і понищили. Ми колосальні кошти вкладали, щоб це село оживити. І газ провели, і дороги зробили, допомогли з садочком, дали робочі місця, ферми розбудували, доїльні зали... За мого сприяння виграли європейський проект, облаштували культурний центр. Сьогодні село - лялька.

Крім того, у Загаях побудували церкву Київського патріархату (а я тільки Київського можу будувати). Потім звели храм у селі Дубова Корчма цього ж району, де його не було. Кладовище зробили... Ми багато працюємо з громадою. Говорити, що Турак нічого не зробив там - це повна брехня. І люди це знають. І Михлин бачить”, - зазначає керівник агрогосподарства.

Сам Андрій Антонович запевнив, що теж братиме участь у зборах, бо запрошений громадою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це якою треба бути скотиною, щоб молитися з москалями за перемогу над Україною
Відповісти
Турок, а хто тебе боїться? Тебе ми просто ненавидимо за твоє злодійство, брехню, шахрайство. В твому віці вже потрібно думати про вічність і спасіння душі від тих гріхів, які ти накоїв .кайся скотиняко.
Відповісти
Не так давно цей комуняка Турак бігав в райком партії , щоб в Угринові закрили церкву. В архіві є офіційне звернення за його підписом. Як ця істота вміє перефарбовуватися .
Відповісти
В Загаях Храм будували ми, люди здаючи останні гроші з зарплат і пенсій. Допомагали люди і підприємства з Горохівського району, Луцького, Локачинського та міста Луцька. Дав з барського плеча і Турак, але це мізер в порівнянні з іншими.
Відповісти
Знаючи цю особу багато десятків років скажу, що Тураку не можна вірити і жодному його слову. Дуже підла і корислива людина, якщо можна назвати його людиною . Вдивіться в його фото. Хитрі очі, лукава посмішка і бидляча тілобудова. Сам він католик ось і робить в селах чвари. В каламутній воді добре косити бабло, як зараз говорять. Щодо будівництва Храмів то Турак хіба що частково допомагав і ні в якому разі не будував. Якщо будував, то хіба що особняки для себе і своєї сім'ї.
Відповісти
Коли і що говорив Христос про патріархати, канонічність, благодать... Де можна почитати... ? Чи він говорив - де двоє чи троє зберуться в ім'я моє , там я посеред вас. Храм - це не означає обов'язково будівля, а ще Храм в душі (Вірити в Бога, що на небі).Чи Бог мене і Вас запитає про патріархати на Страшному суді, чи за наші вчинки ? Маємо 10 заповідей Божих і повинні старатися їх дотримуватись ...( щось про канонічність і патріархати там не сказано) . Про людей можна казати і судити за їхні вчинки.( Людина може щиро молитися і вдома, і в дорозі, і в полі і Бог її почує...) Майте Бога в серці і ЛЮБІТЬ ОДИН ОДНОГО ! По ваших ділах буде Вам дано... А в Україні- ненці Храми православні належать усі - УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДУ, НАМ УКРАЇНЦЯМ - ХРИСТИЯНАМ .
Відповісти
Де можна почитати? - Символ віри : Вірую в Єдину, Святу ,Соборну і Апостольську Церкву.
Відповісти
Ми можемо міняти релігії, роботи, друзів, чоловіків і жінок, але поки ми не змінимося всередині , нічого не зміниться...
Відповісти
Почитаєш що Турак каже, то чуть "не святий та божий". А мерву зробив в Угринові, а тепер вже буде лякати михлинців, що повиганяє з роботи. Хвалиться, що село, землі впорядкував, а скільки "надер" завдяки тим землям. Пише , що суди повигравав, брехло "перефарбоване"!
Відповісти
Турак, ти б краще взявся за сміття на своїй рідній Львівщині, допоміг такому самому "побратиму", як сам , а не за нашу парафію. А що без твоєї присутності не буде вирішено питання так, як хочеш? Ти що, прихожанин нашої церкви?
Відповісти
Пане турак ви помоліться Богу а не Кирилу можливо у вас мозги стануть на місце це тут ви все вирішуєте за гроші а там вони вам не допоможуть
Відповісти
Це діагноз. Негайно в Липини.
Відповісти
я не уявляю, яким буде фінал цієї людини. господи, помилуй від такого.
Відповісти
у Михлині ніякого конфлікту немає. і не буде)
Відповісти
Знав, що Турак огидна особа, но прочитавши коменти, ще раз переконався, що я не помилявся.
Відповісти
Турак ти в нашу церкву ніколи не ходив , так що не ліз, сиди в свому угинівському храмі і там всіх залякуй!!!!
Відповісти
КАТЕРИНА
Кохайтеся, чорнобриві,
Та не з москалями,
Бо москалі — чужі люде,
Роблять лихо з вами.

ЧИГИРИНЕ, ЧИГИРИНЕ
За що ж боролись ми з ляхами?
За що ж ми різались з ордами?
За що скородили списами
Московські ребра??

РОЗРИТА МОГИЛА
Дніпро, брат мій, висихає,
Мене покидає,
І могили мої милі
Москаль розриває...
Нехай риє, розкопує,
Не своє шукає,
А тим часом перевертні
Нехай підростають
Та поможуть москалеві
Господарювати,
Та з матері полатану
Сорочку знімати.
Помагайте, недолюдки,
Матір катувати

В КАЗЕМАТІ
Смирітеся, молітесь богу
І згадуйте один другого.
Свою Україну любіть,
Любіть її… Бо время люте,
В остатню тяжкую минуту
За неї господа моліть.

ПСАЛМИ ДАВИДОВІ
Господь любить свої люде,
Любить, не оставить,
Дожидає, поки правда
Перед ними стане.

СВОЮ УКРАЇНУ ЛЮБІТЬ...
Раби, подножки, грязь Москви,
Варшавське сміття – ваші пани,
Ясновельможнії гетьмани.
Чого ж ви чванитеся, ви!
Сини сердешної України!
Що добре ходите в ярмі, Ще лучше, як батьки ходили.
Відповісти
Ніке́йський си́мвол ві́ри (лат. Symbolum Nicaeum) — прийнятий на Першому Нікейському соборі (325 рік) Символ віри — формула віросповідання, в якому оголошувалася божественність Бога-Сина, названого "єдиносущим (ομοούσιος, consubstantialis) Отцю», а після короткого третього компонента формули («віруємо в Духа Святого») містилася анафема аріанству. Після піввікової боротьби з аріанством Нікейський символ був прийнятий більшою частиною Церкви й у місцеві формули хрещення були включені його основні визначення.

Під Нікейським символом мається на увазі також Нікео-Константинопольский символ віри, доповнений на Першому Константинопольському соборі (381) і уведений у літургію в Антіохїї біля 480 року, де опущені анафема й розширена третя частина, у якій проголошується божественність Святого Духа і його рівність Богові-Отцеві й Богові-Синові. Спочатку це був акт монофізитів, що підтвердили тим самим свою вірність Нікейскому символу без додавань, але ця практика виявилася прийнятною й для ортодоксальних послідовників Халкідонського собору 451 року й незабаром стала загальновживаною на Сході. На Заході цей символ був уперше уведений у літургію в Толедо в 589 році. Щоб підкреслити рівність Отця і Сина, до слів про сходження Святого Духа на заході було додано filioque (східні, православні церкви цю зміну не прийняли). У цій формі Нікейський символ увійшов у латинську месу (в VIII столітті в Франції, а в XI — і в Римі).
Відповісти
Києво-Печерська Лавра теж МП і, що тепер, ви притензіїї ставте до митрополита Онуфрія, а КП - розкольники, які не затверджені в міжнародному сенаті
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні