У «хабарницькій» справі брата Пустовіта допитали двох свідків

2
30
У «хабарницькій» справі брата Пустовіта допитали двох свідків
Двох перевізників допитали у справі щодо одержання хабара колишнім першим заступником голови Рівненської ОДА Тарасом Пустовітом, який є братом нинішнього секретаря Луцькради Григорія Пустовіта.

Розгляд справи, яка затягнулася вже на 2,5 роки, відбувся 27 липня у Дубенському міськрайонному суді, повідомляє власкор видання "Волинь24".

Тараса Пустовіта затримали на отриманні хабара в розмірі 11 тисяч доларів ще на початку січня 2015 року. Після цього слідчі УСБУ в Рівненській області відкрили Кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Тоді екс-посадовець очолював комітет Рівненської ОДА з проведення конкурсів на перевезення пасажирів. За те, щоб «посприяти» у проведенні тендеру на перевезення на користь керівника ПП «Острогавтотранс» Валентини Андрейченко, посадовець і отримав неправомірну вигоду.

Суддя Олександра Жуковська (раніше мала прізвище Кічата) допитала двох свідків-перевізників: В’ячеслава Крючковського та Віктора Малахова.

Як розповів перший свідок, Тарас Пустовіт передавав інформацію щодо суми бажаного хабара через Валентину Андрейченко. Спершу нібито йшлося про 2 тисячі доларів. Потім – 5 тисяч доларів.

Перевізник Віктор Малахов озвучив трохи інші суми: від 2 до 3 тисяч доларів. Зі слів Малахова, розмір хабара він чув від пані Андрейченко, а також бачив папірець із сумами, вказаними навпроти кожного маршруту. Цей папірець нібито передав сам Пустовіт.

Обидва свідки зазначили, що не платили екс-посадовцю хабара.

Адвокат Олександр Троцюк, своєю чергою, підкреслив невідповідності у свідченнях. Мовляв, Валентина Андрейченко, яку допитали раніше, запевняла, що суми хабара не збільшувалися.

Наступне слухання заплановано на 13:00 годину 31 липня. Свідчити перед судом мають інші перевізники.

Нагадаємо: справу Тараса Пустовіта упродовж 2015-2016 років розглядала інша суддя – Лілія Федорова. Однак до кінця вона її так і не довела – подала у відставку за станом здоров’я.

Тоді справа перейшла до судді Олександри Кічатої, яка вирішила почати розгляд з початку. Мовляв, має на це законне право, крім того, раніше допитали понад 20 свідків усно і це не дасть їй змоги вникнути в розгляд справи і винести виважене рішення.

На одному з судових засідань головний свідок – Валентина Андрейченко – заявила, що Тарас Пустовіт був ініціатором їхнього знайомства і сам повідомив їй суму, потрібну за його «прихильність» і допомогу у перемозі в конкурсі на перевезення. Сам звинувачений свідчити відмовлявся: казав, зробить це після допиту свідків та вивчення доказів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
30

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розкоркулити двох хабарників до сьмого коліна.А в Гріши. Конфіскувати квартиру що Палиця дав.Хай поседить ця аферистська свмейка
Відповісти
ні хвіга не дав Палиця.Грицько набрав сам поки був головою ОДА. А ще покійний романюк трохи давав поки той був у нього секретарем, щоб мовчав що робиться і бютівцям роти затикав щоб не дзявкали.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні