За скільки в Луцьку можна зібрати «першачка» до школи

4
1
За скільки в Луцьку можна зібрати «першачка»  до школи
Розповіли, скільки коштує зібрати у школу першокласника.

Щороку, починаючи з серпня-місяця, мами і татусі мають безліч клопотів: необхідно зібрати дитину до школи, - повідомляє "Волинський інформаційний портал".

Журналісти проаналізували ціни на луцькому ринку і запропонували топ-
8 покупок, які необхідні для "першачка", аби він відчував себе готовим до навчального процесу.

Шкільна форма



Кожна школа має свої вимоги щодо шкільної форми: в одній вимагають форму одного кольору, в іншій – дозволяють ходити в одязі ділового стилю, не ставлячи рамок щодо кольору, фасону чи довжини.

Ціна шкільної форми, звичайно, залежить від якості тканини, пошиву, країни, звідки постачається товар, і навіть від віку школяра.

Найбільше на ринку костюмів-двійок. Звичайно, батьки мають альтернативу: можна купити готову форму, а можна окремо піджак і штани/блузку та спідничку. Що обрати – це вже залежить від побажань і гаманця.

Для того, аби купити шкільну форму для хлопчика, прийдеться відрахувати від сімейного бюджету не менше 900 гривень. Якщо купувати окремо: піджак обійдеться в 450 гривень мінімум, схожі ціни і на штани. Сорочка для хлопчика коштує від 280 гривень, брендові речі, зрозуміло, коштують значно більше.

Для дівчинки можна знайти шкільну форму минулих колекцій на розпродажі. Такі костюми-двійки (найчастіше сарафан і піджак) коштуватимуть "смішну" ціну в порівнянні з іншими – всього 300 гривень. Якісніший і красивіший комплект цьогорічної колекції – від 500 гривень на ринку. Біла блузка для першокласниці обійдеться в щонайменше 280 гривень, і стільки ж доведеться відрахувати з гаманця для того, щоб купити спідничку. Колготки можна придбати за ціною від 50 гривень.

Ну і як же обійтись без бантиків? Шкільні білі банти можна придбати в середньому за 40 гривень. На краватку-метелик для хлопчика середня ціна 50 гривень.

Взуття



До красивої форми потрібне хороше взуття. На ринку можна знайти взуття із замінника, проте, зі шкіряною устілкою, як переконують продавці. Такі туфлі для хлопчика коштуватимуть від 250 гривень, така ж сама ціна й на взуття для дівчинки. Повністю шкіряне взуття вважається більш якісним та довговічним. Саме ці його якості закладаються в ціну, тому не дивно, що за шкіряну пару для дитини прийдеться відрахувати не менше 550 гривень.

Також для школяра просто необхідне змінне взуття, аби перевзутися після того, як прийшов знадвору чи спортзалу. Як запевняють продавці, найчастіше батьки купують легкі та зручні кеди, ціна на які стартує від 250 гривень.

Спортивна форма



Спортивні костюми і для дівчаток, і для хлопчиків на ринку вартуватимуть від 350 гривень. За бренд або натуральні тканини і якісний пошив готуйтеся віддати як мінімум вдвічі більше. Купити футболку до повного комплекту можна від 150 гривень.

Спортивне взуття



Досить важлива покупка – хороше спортивне взуття. Дитині повинно бути зручно в ньому, аби не було різних травм, адже вона буде займатися фізичними вправами.

Важливо також, щоб ніжка дихала, що можливо тільки в дуже якісному взутті. Брендові кросівки і взуття хорошої якості для першокласника обійдеться від 700 гривень. Якщо якість і довговічність не в пріоритеті – можна знайти взуття за 400-500 гривень.

Портфель або сумка



Без хорошої сумки чи рюкзака не обійдеться жоден школяр. Важливо підібрати такий, щоб дитині було зручно, і це пізніше не спричинило проблем із поставою. Економні мама й тато знайдуть портфель за 250 гривень. Квадратні портфелі обійдуться в щонайменше 450 гривень. За якісні шкільні рюкзаки і сумки прийдеться "викласти" в середньому 1000-1500 гривень.

Набір канцтоварів




Зошит на 12 аркушів з найпростішою обкладинкою коштує від 2,50 гривень, обкладинки обійдуться у 8-10 гривень. Звичайно, зошити з більшою кількістю аркушів та цупкою кольоровою обкладинкою коштують більше. Аби гарно зберігати зошити, дитині знадобиться папка, яку можна знайти від 35 гривень.

Альбом від 9 гривень, фарби на шість кольорів – 20 гривень, фломастери на шість кольорів від 20 гривень (ті, що малюють довше – дорожчі), олівці на дванадцять кольорів від 18 гривень.

Найпростіший пенал коштує від 13 гривень. Середня ціна на ручки – 8 гривень, найдешевші можна знайти за 2 гривень, прості олівці коштують від 3,50 гривень. Дерев’яну лінійку можна придбати за 2,50 гривень, гумку за 3, а точилку за 2 гривні.

Щоденник



Широкий асортимент щоденників на різні смаки. Зазвичай, дітям подобається, аби в них були кольорові щоденники в твердій обкладинці із зображенням їхнього улюбленого героя з кінофільму чи милих тваринок.

За такий товар батькам прийдеться віддати 20-25 гривень. Дешевший варіант – купити простий щоденник зі звичайною обкладинкою за 9-16 гривень.

Загалом, батькам, які мають першокласника, потрібно не менше 3500 гривень, аби зібрати дитину до школи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добре було б ще прочитати статтю про позашкільні заняття, гуртки та спортивні секції для дітей.
Відповісти
Автор далекий від збирання дитини в школу і від реальних цін на речі. Той, хто збирає дитину, завжди моніторить ринок. Зошити ми купляли по 1,85грн та по 2,05, ручка шнайдер - 5,05 ручки собі на офіс по 1,25грн ще багато канцтоваров на офіс і для сина. Просто прочитали рекламу в ліфті, подзвонили в кілька місць, заїхали на базар. Знайшли Штаб канцелярії і прозріли...
Відповісти
Дуже...дуже дивні ціни! Особливо мене здивували ваші ціна на канцтрвари, з якого ви року їх взяди?
Відповісти
ми теж купували за такими цінами, просто треба знати місця, щоправда у Львові. Треба шукати гуртівні канцтоварів
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні