--> Штучний інтелект в «Соробан». Що це і для чого він потрібен в школі?* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Штучний інтелект в «Соробан». Що це і для чого він потрібен в школі?*

3
-4
Штучний інтелект в «Соробан». Що це і для чого він потрібен в школі?*
Кожна дитина унікальна. І програма її розвитку повинна бути індівідуальною. Чому основною порадою дитячих психологів є: "Не порівнюйте свою дитину з іншими"? Чому не можна сказати: «Петрик краще, ніж ти, намалював картинку»?

Справа в тому, що будь-яке порівнянняне не тільки не йде на користь вашому чаду, але й здатне надовго відбити у нього бажання що-небудь робити, викликати негативне ставлення по відношенню до того, з ким його порівнюють батьки. А це не найкращі позиції для старту у велике життя.

Керівник волинського відділення школи "Соробан" Оксана Трухіна переконана:"Дитина повинна бути позитивно налаштованою і з величезним бажанням осягати все нове. Завжди і всюди дитину потрібно порівнювати тільки з ним вчорашнім. Говорити: «Сьогодні у тебе вийшло краще".

Особливо це важливо в навчанні. Не повинно бути «зрівнялівки» і однієї планки для всіх. Не може бути навіть єдиної таблиці зросту і ваги у новонароджених, за якими звіряють показники педіатри. ГОСТи і нормативи працюють на ковбасах і цукерках. Але їх не можна застосовувати до дітей."

Кожна дитина неповторна, і тому необхідно мати індивідуальну лінію розвитку для кожного. Саме такої точки зору дотримуються в школі «Соробан».

Працюючи з дітьми для їх ефективного розвитку з 2013 року, школа "Соробан" досягла багато чого:

- тут першими створили онлайн-тренажер для тренування і закріплення навичок синхронної роботи півкуль і адаптували його для мобільних пристроїв;
- також першими придумали активне навчання усного рахунку – рахівниці на підлогу.

У Школі "Соробан" навчаються майже 20000 студентів в шести європейських країнах. Провівши комплекс досліджень і отримавши позитивні результати, керівництво Школи першими запустили проект "55+" для людей похилого віку.
І сьогодні, ставши законодавцями технологій розвитку інтелекту, Школа "Соробан" продовжує рухатися вперед разом зі своїми учнями: вперше в світі вони впровадили штучний інтелект в процес навчання.



Для чого? Щоб зробити домашні завдання по-справжньому індивідуальними для кожного учня, контролювати їх виконання та аналізувати результати для подальшого навчання", - зазначає Оксана Трухіна.

Що це дає:

- ми даємо дитині рівно стільки, скільки їй під силу - не більш, але і не менше. Наша мета - не перевантажити дитину, а підтримувати індивідуальну мотивацію за допомогою УСПІХУ;
- поступове збільшення навантаження в залежності від прогресу кожного студента;
- по всій мережі шкіл "Соробан" у кожного учня свій результат і своє навантаження!

Півтора роки роботи, тисячі годин робочого часу, величезний бюджет - все це для того, щоб дати дітям можливість розвиватися за власним графіком, відповідно до індивідуальних, фізіологічних і психологічних потреб і можливостей кожного.

Що таке штучний інтелект у навчанні в Школі "Соробан"?

Це комп'ютерна програма, що аналізує здібності дитини і формує персональні завдання. Після успішного вирішення завдання учнем, програма поступово збільшує навантаження, додаючи і ускладнюючи ланцюжок для досягнення наступного рівня. Якщо у дитини виникають труднощі з рішенням, програма автоматично знижує навантаження до успішного рівня.



Під час виконання завдання штучний інтелект визначає оптимальну програму на основі безлічі статистичних даних.

Індивідуальні завдання в Школі "Соробан" – це наче поруч з кожним нашим студентом віртуально знаходиться:

- високопрофесійний тренер, який бачить, де потрібно допрацювати ще, а де можна прискоритися;
- досвідчений психолог, який звертає увагу на поточний настрій і бажання вчитися і призначає завдання.

Всі дані аналізуються і дитині пропонується приклад, який дасть можливість досягти успіху і зміцнити мотивацію для продовження виконання вправ.

Жодна академія / центр / школа класичної ментальної арифметики (по суті, на сьогоднішній день ніхто, крім Школи усного рахунку "Соробан", не може запропонувати програму навчання із застосуванням технологій штучного інтелекту.

Вперше не тільки у навчанні ментальної арифметики, але і в світовій практиці освіти реалізований реальний ІНДИВІДУАЛЬНИЙ підхід до навчання дитини.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Аби з тим штучнимм інтелектом не догралися до результату "термінатора"..
Відповісти
Думаю, це хороша альтернатива сучасній школі, де всіх рівняють під 12 - бальну шкалу оцінювання. Дітям цікаво побачити результат своєї роботи відразу ж після виконання домашнього завдання. Це надихає))
Відповісти
А ще більше надихає ціна цього задоволення)))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні