«Мій зефір возять в Італію, Чехію, Польщу», - волинянка готує солодощі з лаванди

7
27
«Мій зефір возять в Італію, Чехію, Польщу», - волинянка готує солодощі з лаванди
Волинянка Олена, що мешкає поблизу Луцька, готує зефір з лаванди.

Про це пише VIP.

Олена – молода мама, яка встигає не тільки виховувати свою маленьку Владу, а й готувати зефірки, які називає солодкими хмаринками. І навіть намагається на цьому заробляти. Ніяких професійних курсів вона не закінчувала, а готувати навчилася самостійно і видно, що робить це з любов’ю. Жінка охоче ділиться рецептами смаколиків, розповідає про успіх і навіть люб'язно запрошує до себе додому, однак прізвища свого просить не називати.


Все починалося з лаванди

Родина мешкає поблизу Луцька. З лаванди Олена готує не тільки чай, а й зефірки.

«Усе почалося з любові до лаванди. Під Новий рік думала зробити якісь цікаві набори до сухоцвітів, і прийшла ідея приготувати якісь лавандові солодощі. Тоді мала кілька варіантів, серед яких і зефір. Спочатку був лавандовий, потім я додавала вишню чи яблуко. Виходить дуже смачно», - з захватом розповідає Олена.


Спочатку рідні не дуже той вірили в успіх такої справи, думали – просто хобі. Але коли їх колеги по роботі та знайомі самі почали замовляти зефір, зрозуміли, що така справа може перетворитися на власний бізнес.

«Я виставляла свої роботи в інтернеті. Люди з хорошими відгуками, з пропозиціями почали писати, чи можу я виготовляти солодощі на замовлення. До мене тоді азарт прийшов, і я почала пробувати виготовляти зефірки з різними смаками», - розповідає Олена.

У колекції - понад 20 смаків зефіру


У колекції дівчини вже понад 20 різноманітних смаків, які виготовляє постійно. Тут і зефірки зі смаком чорниці, смородини, банана, малини і навіть грейпфрута, які виготовила спеціально до Нового року. Окрім того, готує жінка свої солодощі й із різноманітних ягід, цитрусових, використовує прянощі: корицю, м’яту та каву.

Часто кухарі не люблять ділитися рецептами своїх страв. Але це не про Олену. Бо вона не тільки продає зефірки, але й сама розповідає, як краще приготувати той чи інший смак.


«А що ж тут такого, я сама колись піддивилася рецепт в інтернеті? То вже зараз до кожного рецепту додаю щось своє. Але ж методика приготування зефірок одна, то чому не розповісти?» - знизує плечима Олена.

Єдиний секрет, який не всім розповідає, – як зробити лавандові зефірки. Адже це процес складний і вона сама довго експериментувала над тим, аби витягнути з квітки найбільше смаку.

«Лавандовий смак - інтригує, його обов’язково хочеться спробувати хоча б один раз. Бо в принципі це лікувальна квітка, але при цьому чудово підходить для солодощів. Її часто використовують і в печиві, і в капкейках, і в тортах, і чізкейках, і в кремах так само», - розповідає Олена.

Готувати допомагає донечка


«Готую, коли малеча спить. Добре, що ще допомагають найрідніші. Дуже вдячна їм за це. Влада моя теж допомагає, якби не вона, я б, певно, цього всього й не робила. А тепер, коли ж спробувала, розумію, що знайшла себе», - усміхається Олена.


«Мій зефір везли в Італію, Чехію, Польщу…»

«Це найбільше моє замовлення за весь рік. Тут 150 зефірок, - показує на гарно упаковані зефіринки Олена.


Для всіх своїх солодощів дівчина має гарненькі упаковки з власним логотипом. «Sweet Clouds» - саме такою назвою вона нарекла свої ніжні зефірки. І то не дивно, бо ж на вигляд вони таки й справді, ніби повітряні.

«У мене солодощі замовляли зі всіх куточків України. Навіть деякі купували для своїх родичів з закордону. Таким чином мій зефір везли в Італію, Чехію та Польщу», - розповідає жінка.


Майже всі інгредієнти, які використовує в солодощах, Олена вирощує сама. Каже, що купує лиш те, що виростити в домашніх умовах неможливо. До прикладу, агар-агар, який одержують з морських водоростей.

«Ягоди ж я вирощую сама. Для приготування використовую ягідне пюре, цукор й інвертний сироп, який готується на основі цукру води і лимонної кислоти. Його використовують для того, щоб збільшити термін придатності. Без сиропу зефірки можуть зберігатися всього три дні, з сиропом – до семи», - ділиться рецептом жінка.

Зелений – то шпинат, а помаранчевий - гарбуз


Також у своїх солодощах Олена майже не використовує штучних барвників. Кольору своїм зефіринкам надає за допомогою соків різноманітних овочів чи фруктів.

«Я взагалі проти барвників. Інколи самі клієнти просять їх використати, тому й маю всього три кольори: червоний, блакитний та фіолетовий. А так для кольору часто використовую сік шпинату, коли готую зефірки з м’яти, для мандаринових, апельсинових та обліпихових використовую сік гарбуза», - ділиться рецептом Олена.

Із захватом та іскоркою в очах жінка розповідає й про плани на майбутнє. Каже, що хоче замовити фотозону, щоб розвивати свою сторінку в «Інстаграмі». Та навіть намагається розробити новий рецепт зефіру з зелені.


«Хочу пробувати щось нове. Мені й самій цікаво, коли клієнти просять щось приготувати за іншим рецептом. Хочеться не зупинятися на досягнутому, а експериментувати», - додає жінка.

Підготувала Аліна БЕКЕРУК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
27

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як можна придбати зефір?
Відповісти
Добрий вечір, замовлення приймаються через фейсбук (Чубай Олена )
В інстаграмі я підписана sweet _clouds.lutsk
Відповісти
А можна контакти,щоб замовити?
Відповісти
Доброго дня.
Подскажите пож. контакты для оформления заказа и ознакомления с ассортиментом.
Спасибо
Відповісти
Вона є в інстаграмі користувач Sweet Clouds , там можна і замовити.
Відповісти
Де можна замовити чи купити?
Відповісти
Молодець!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні