(не)Безпечне місто: у Луцьку не дають грошей на вуличні камери

2
-1
(не)Безпечне місто: у Луцьку не дають грошей на вуличні камери
У Луцьку в 2016 році розпочали встановлювати систему вуличного спостереження. Попри те, що більша частина робіт зроблена, проект і досі не запускають.

Про це говорили у четвер, 25 січня, під час круглого столу члени Волинського Центру Розвитку Урядування.

У ньому взяли участь не лише експерти організації, а й силовики та члени громадських формувань.

Під час круглого столу зазначили, що на реалізацію проекту "Безпечне місто" виділили половину передбачених коштів, практично повністю закупили все необхідне обладнання та майже добудували оптоволоконну мережу. Однак попри це, проект і досі залишається нереалізованим.

Детальніше про це читайте у матеріалі: ВІДЕО НЕДОСТУПНЕ: ЧОМУ У ЛУЦЬКУ ДЕСЯТЬ РОКІВ НЕ МОЖУТЬ ВСТАНОВИТИ КАМЕРИ НА ВУЛИЦЯХ

"Чому зараз нічого не робиться, чітких конкретних причин немає. Можна зробити припущення, що не вистачає коштів на реалізацію проекту. Однак десятки мільйонів на виході неосвоєні містом. Дивно, чому таке відбувається, коли вже освоїли перший транш і просто лишається тільки доплатити, щоб завершити проект", - зазначив експерт ЦРУ Юрій Моклиця.

Окрім того, експерт ЦРУ Тарас Яковлев додав, що розроблений у 2015 році проект, унікальний, адже його можна розширювати та вдосконалювати.

Так, за умовами проекту, в Луцьку було передбачено встановити 63 камери відеоспостереження на виїздах та в'їздах у місто. Вони мали фіксувати номерні знаки автівок та вносити їх до спеціальної бази, з допомогою якої можна було б контролювати ситуацію на дорогах.

Також камери мали встановити у місцях масового скупчення людей. Крім того, в рамках проекту мали збудувати систему оптоволоконних мереж зі спеціальними муфтами, які б допомогали розширювати систему вуличного спостереження.

Проект також повинен був забезпечити регулювання світлофорного господарства у місті. Тобто одним натисканням кнопки можна було б вмикати чи вимикати світлофори, що допомогло б запобігти утворенню заторів на дорогах тощо.

"На сьогодні практично збудувана вся система оповолоконних мерж і придбано практично все обладнання для роботи цілої системи, залишилося все це змонтувати, інсталювати програмне забезпечення та почати роботу", - зазначив Тарас Яковлев.

Попри це, проект і досі нереалізований. Натомість у Тернополі "Безпечне місто" успішно працює вже кілька років. Наразі у місті встановлено понад 300 камер вуличного спостереження.

"Коли я був заступником міського голови, ми неодноразово їздили до Тернополя. Це місто цікаве тим, що там були релізовані проекти, які ефективно працювали. Перше - то валідатори. Друге - хороша система відеоспостереження.

Ще з 2010 року вони почали цю систему розробляти. Створили комунальне підприємство "Інтеравіа". Так, частину камер встановили за гроші бюджету міста, а іншу частину вони зобов'язували підприємців встановлювати. Наприклад, для того, щоб погодити режим роботи після 12 години ночі певних ресторанів чи розважальних закладів, потрібно було встановити відеокамери, які мали під'єднувати до спільної мережі", - розповів активіст волинського ЦРУ Сергій Григоренко.

За словами експертів організації, у лютому відбудеться сесія міської ради, на якій будуть ділити вільні залишки бюджетних коштів. Саме тому зараз важливо знову актуалізувати питання встановлення у Луцьку відеокамер.

Окрім того, на їхню думку, варто створити спеціальний тимчасовий робочий орган, який би розробив пропозиції щодо подальшого розвитку проекту. Також не менш важливо інформувати лучан про переваги "Безпечного міста".
Теги: камери, цру
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хіба наші депутати думають про людей?
Відповісти
є одне питання, чого ці три дятла коли були при владі, не думали про це питання, а тихенько відмовчались?! і всі ті питання які вони підіймали, не нові, і їх всі заморожували при Романюку! це популісти і невдахи!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні