Пояснили, чому працівники «Ласки» не мають щеплень від сказу

1
2
Пояснили, чому працівники «Ласки» не мають щеплень від сказу
Директорка КП «Ласка» стверджує, що законодавство України не вимагає у працівників ветеринарії вакцинацію від сказу.

Про це Богдана Новарчук розповіла у коментарі «Волинь24».

Нагадаємо, директорку комунального підприємства звинуватили в тому, що працівники «Ласки» невакциновані проти сказу, хоча працюють з тваринами, які можуть бути зараженими цим захворюванням.

Богдана Новарчук каже, що у законодавстві України є рекомендації щодо вакцинації людей, які працюють у сфері ветеринарії. Однак вимог та конкретних зобов’язань з цього приводу немає.

«Ми не можемо вакцинувати кожну людину, яка приходить працювати у «Ласку». Бувають випадки, коли люди не затримуються довго на роботі. Якщо людина хоче працювати і ми бачимо, що вона націлена залишатися, керівництво підприємства приймає рішення про її вакцинацію проти сказу», - каже директорка підприємства.

Богдана Новарчук згадує часи, коли в Україні був дефіцит вакцин від сказу. Тоді ж підприємство купувало їх за власні кошти.

Зі слів директорки підприємства, раніше працівники харківського ветеринарного підприємства відмовлялися від вакцинації, мотивуючи це тим, що вона небезпечна для здоров’я.

«Працівники мають право відмовлятися від цієї процедури, бо вона дійсно шкідлива для здоров’я. Звісно, і у нас є працівники, які не хочуть вакцинуватися. Ми не можемо змусити їх. Хоча навіть керівник служби відлову в нас вакцинований», - додає зоозахисниця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому така велика увага до цієї живодерки?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні