Учені довели, що позіхати корисно

0
-1
Учені довели, що позіхати корисно
Вчені доводять, що позіхати - корисно.

Про це повідомляє Живи активно!

За своє життя здорова людина позіхає близько 250 тисяч разів. Позіхати корисно, коли людина позіхає відбувається насичення мозку киснем.

Завдяки позіханню вентилюються легені, прискорюються обмінні процеси, відновлюється працездатність організму. Цікаво, що поліпшується кровопостачання не тільки головного мозку, але і шкіри обличчя.

Позіхання заразливе, але тільки для тих, хто здатний на співпереживання. До такого висновку дійшли американські вчені. Ретельно обстеживши добровольців, вони з'ясували, що при вигляді людини, що позіхає, задіюються ті зони головного мозку, які відповідають за співпереживання.

Вони починали активно працювати, після чого слідує позіхання. До речі, діти до 4-х років не позіхають за вами слідом - вони поки що не здатні до співпереживання.

Позіхання мимоволі змушує людину потягуватися, а значить, дає фізичне навантаження м'язам спини, ніг і рук. Це так само сприяє посиленню лімфотоку в організмі, а лімфа і лімфатичні вузли, як відомо, є природними фільтрами людини; це - природна терморегуляція мозку: за рахунок роботи нижньощелепних м'язів посилюється циркуляція крові, а приплив холодного повітря сприяє теплообміну.

Тому взимку люди позіхають частіше; позіхання - генетична реакція на перевтому і стрес! Задуха - причина недоотримання мозком кисню. Тому в кімнаті, яку давно не провітрювали, позіхають абсолютно всі. Мозку потрібен кисень в більшій кількості, і він прагне його отримати всіма способами. позіхання в середньому триває не більше 6 секунд.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні