Чи потрібно поступатися місцем дітям в маршрутках: думка лучан

7
0
Чи потрібно поступатися місцем дітям в маршрутках: думка лучан
Лучани сперечаються в мережі, чи потрібно поступатися місцем у маршрутках дітям.

Про це у Фейсбуці в спільноті Теревені про Луцьк написав Віталій Жуковський.

«Поступився місцем жінці з дитиною, років 10. Дитина мовчки сіла, мати мовчки стала поруч. «Дякую» хоч і було б не зайвим, але не так потрібне, як пояснення на маленьке запитання: «Це теж як правило поступатись місцями дітям... Як і людям похилого віку?» - йдеться у дописі.

Користувачі мережі реагували по-різному на це запитання.

«От і мене це цікавить завжди. Я не дитині маю поступатись, а вагітним жінкам, старшим людям. На крайній випадок дитину можна взяти на руки, але на жаль, у нас чомусь це не прийнято. Я колись поступилась місце бабусі з 4 річним хлопчиком. Вона посадила внука, а сама стоїть. Я сказала: " підніміть дитину, я не їй місцем поступалася, або візьміть його на руки і сядьте самі" на що почула на всю маршрутку, яка я кончана молодєжь», - написала Тетяна Кірчук.

«Мені місцем з дитиною не поступалися, але коли є вільне то дитину садила самостійно, а не сама сідала, за проїзд оплачено, а садила бо з нашими водіями Шумахерами, дитина не може встояти і втриматися на поворотах», - зазначила Лиля Довгун.

«Автор правий. Я свого сина сама піднімаю, щоб комусь місце уступити, або самій сісти, а він в 10 років може постояти і триматись при цьому. Вже не 3 рочки. І справа не в оплаченому проїзді», - написала Leon Tanya.

«Ви ніколи не бачили дитину, яка повертається додому після трьохгодинного тренування? Їй теж тяжко. Інколи діти більше заслуговують присісти в громадському транспорті, ніж деякі з дорослих», - заперечила Lyudmila Urinyuk.







Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо маленька дитина, яку несуть на руках або дитина інвалід, то треба. В іншому випадку - ні.
Відповісти
Дитина в маршрутці має сидіти.
Відповісти
«Ви ніколи не бачили дитину, яка повертається додому після трьохгодинного тренування? Їй теж тяжко. Інколи діти більше заслуговують присісти в громадському транспорті, ніж деякі з дорослих» А ВИ НІКОЛИ НЕ БАЧИЛИ ДІТЕЙ ЯКИХ 12 ГОДИН НЕ МОЖНА БУЛО ЗАГНАТИ ДОДОМУ??? НІ??? ТО ЗГАДАЙТЕ СВОЄ ДИТИНСТВО, АБО ВІДКЛЮЧІТЬ ДИТИНІ ІНТЕРНЕТ... ВТОМЛЕНІ(((
Відповісти

Дуже сердить ставлення людей, яким уступаєш місце, а вони навіть елементарне "дякую" не скажуть.
Відповісти
Шановні,Ви кіпіш робите коли водій лишню гривню візьме,а що будете робити,коли Ваша дитина буде стояти,а водій різко затормозить і Ваша дитина полетиль по салону і сильно вдариться?Ситуації на дорозі бувають різні.Дитина є дитина,вона може в маршрутці не втриматись за поручень.
Відповісти
Повністю погоджуюся. Дитина має сидіти з точки зору безпеки. Адже не раз були випадки, коли самому важко втриматись при раптовому гальмуванні або крутих поворотах!!!! Я вже мовчу про те, що проїзд дитини також оплачується і дитина має право займати посадкове місце.
Відповісти
це справа вихованості пасажирів. в автобусах навіть повинні бути місця для дітей, інвалідів та людей похилого віку.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні