Як у Луцькому замку билися лицарі

0
5
Як у Луцькому замку билися лицарі
У Луцькому замку під час другого фестивалю «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків» учасники клубів історичної реконструкції відтворили обладунки, зброю і техніку Середньовіччя. Переможці турнірів увійдуть до Національної збірної і представлятимуть Україну на міжнародних змаганнях.

Про це йдеться у сюжеті 5 каналу.

Нагадаємо, відкриття фестивалю відбулося 2 вересня.

У середньовічних сутичках в Луцькому замку зійшлися шість десятків лицарів. На фестиваль-змагання "Доблесть віків" з'їхалися реконструктори з різних регіонів України.

"Це номінації 5 на 5, 10 на 10 та 16 на 16. Це чоловічі. І також 3 на 3 жіночі. Також є індивідуальні номінації типу "щит-меч", "полуторний меч" і "алебарда", – пояснює учасник турніру Василь Назаров.

Олександр Масовський демонструє свої обладунки. Окрім надійності, вони ще повинні не заважати рухатися у бою. Повне таке обмундирування важить від 35 кілограмів.

"Вони трохи дорогуваті, в районі від 1000 доларів коштує один обладунок. Це хобі, тому що в кожного з нас є офіційна робота. В нас є програмісти, є ковалі, є лікарі, дуже багато, різноманітні", – ділиться учасник Олександр Масовський.

Удари холодною зброєю під час бою такої сили, що метал на захисному спорядженні прогинається. Без травм тут не обійтися, кажуть учасники турніру.

"Є заборонені зони – це стопа. В шию неможна бити теж. Не дивлячись на захист, попадання туди серйозне, і людина впаде. У паху, звичайно ж, і в колінному суглобі – якщо прямо потрапити, то можна порвати зв'язки, можна зламати коліно", – пояснює учасник Олексій Бінецький.

Цього року Олексій разом з українською командою двічі ставав призером міжнародних змагань у Шотландії.

"Посіли перше місце в боях 5 на 5. І друге місце в боях 16 на 16", – розповів учасник.

На ристалищі в Луцькому замку б'ються й жінки. Карина Дикса каже, що захопилася змаганнями, коли торік побувала на такому турнірі.

"Фізично все одно важко, але для цього ми тренуємося, тренування у нас, щоб підвищити витривалість і щоб можна було витримувати більше 30 кг на собі і спеку", – розповіла учасниця.

Крім споглядання турніру, гості замку Любарта приміряли на собі середньовічні обладунки, стріляли з лука та фехтували іграшковою зброєю.

"Дітям цікаво, бо вони вперше бачать такі речі – лицарі, обладунки, дівчата в костюмах. Дітям це подобається, бо це щось таке неймовірне і пов’язане з їхніми казками", – розповів відвідувач турніру Юрій Жуковець.

Найкращі лицарі вже за два тижні знову зійдуться в поєдинках поблизу Києва. А наступного року Україна прийматиме міжнародний чемпіонат середньовічного бою.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні