«Епікур»: новий бренд на ринку курятини, який задає темпів конкурентам*

0
4
«Епікур»: новий бренд на ринку курятини, який задає темпів конкурентам*
Інвестиції завжди надають інтенсивний поштовх до розвитку економіки. Особливо важливо інвестувати у сільську місцевість, де місцеве населення стикається з критичним рівнем безробіття, а бюджети потерпають від відсутності буд-яких надходжень. Володимир-Волинський район має чим пишатися, адже ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» успішно розвивається, даючи робочі місця більш як тисячі робітникам з конкурентною заробітною платою. 13 квітня розпочався новий етап у розвитку компанії на Волині – будівництво нового цеху переробки. За такої нагоди журналісти отримали можливість зазирнути у виробничі приміщення птахофабрики, та переконатися у тому, що підприємство суворо дотримується європейських стандартів якості та дбає не лише про кінцевого споживача, а й про кожного свого співробітника.

Нагороди колективу
Нагороди колективу

Над брендом Епікур довго працювали
Над брендом Епікур довго працювали

Оксана Нестерук розповідає історію Епікур
Оксана Нестерук розповідає історію Епікур


ЩАСЛИВИЙ ПРАЦІВНИК – ВИСОКИЙ ПОКАЗНИК

Володимир-Волинська птахофабрика пройшла довгий шлях еволюції від радянського періоду колгоспів до сучасного європейського бренду «Епікур». Новий бренд успішно завойовує ринок курятини за рахунок екологічно чистого виробництва, без застосування антибіотиків і стимуляторів росту. Але особливість «Епікур» не тільки у цьому. Тут дбають про корпоративну культуру, мають свої внутрішні цінності, а відтак члени величезного колективу відчувають себе частиною великої успішної команди.

«У нас практикується заохочення працівників, які підтримують здоровий спосіб життя, зокрема, займаються бігом», - демонструє іменні таблички Оксана Нестерук, начальник відділу соціального та корпоративного відділу «Епікур». Та додає, що у корпоративному бігу приймають участь не тільки працівники фабрики, а й члени їхніх сімей.

У колективі «Епікур» працюють 1250 людей. Це як молоді фахівці у віці від 23-х років, так і досвідчені спеціалісти зі стажем роботи понад 30 років. Всі люди є різними, тому, розповідає Оксана Нестерук, була пророблена велика робота по формуванню корпоративних цінностей. В результаті у їх основу було закладено думку кожного працівника – що для нього є важливим в житті, і як він бачить себе в компанії. Це і лягло в основу корпоративної культури: партнерство, здоровий спосіб життя, залученість, відкрита комунікація, взаємоповага та інші принципи корпоративної етики – це ті морально-етичні постулати, на яких базується щоденна праця у «Епікур».

Разом з тим компанія дбає про постійне підвищення кваліфікації своїх працівників, відтак регулярно відбуваються тренінги із залученням іноземних фахівців для обміну досвідом. Оксана Нестерук наголошує, що в «Епікур» цінять своїх працівників, тому будь-які помилки у роботі сприймаються лояльно, піддаються детальному аналізу і тягнуть за собою певні менеджерські висновки для мінімізації подібних помилок у майбутньому.

Та головне для працівника, звісно ж, рівень заробітної плати. А він на підприємстві досить конкурентний. Зокрема, фахівець середнього рівня може розраховувати на орієнтовну оплату праці у розмірі 18 тисяч гривень.

НОВИЙ БРЕНД – НОВА ЯКІСТЬ

Генеральний директор Аліна Сич розповідає, що, не дивлячись на те, що бренду «Епікур» вже рік, деякі місцевв жителі досі не знає про те, чим займається Володимир-Волинська птахофабрика, а саме - чим відрізняється бренд "Епікур". А зміни за останній час істотні. Адже «Епікур» - це принципово новий за якістю продукт, який за рік свого існування здійснив справжній прорив на ринку курятини України. Розвиток цього бренду натуральної курятини має стратегічне значення в діяльності птахофабрики, оскільки попит в торгових мережах на нову продукцію «Епікур» зростає майже на 40% щомісяця.

Сьогодні вся PR-служба підприємства працює над тим, щоб в Україні дізналися про досягнення «Епікур», адже вони, переконує генеральний директор, досить значні. Окрім Волинської області, представництва «Епікур» вже є у Харківській, Львівський, Київській та Одеській областях.

«Перш ніж змінити бренд, ми довго пробували багато різних формул. Як краще, з ким співпрацювати щодо поставки курчат, тощо», - каже Аліна Сич.

Фахівець розповідає, що для торгової марки «Епікур» підбирається найякісніша курятина. Принциповим для компанії є невикористання антибіотиків і стимуляторів росту. Але разом з тим є безліч інших факторів, які можуть вплинути на якість – стан курчат, зміна температури, зміна у харчуванні, різні темпи набору ваги. Навіть чітке забезпечення технологічних умов не забезпечує відповідність всіх курок високим стандартам якості «Епікур», тому перш ніж потрапити на цех переробки, кури проходять ретельний ручний відбір технологами підприємства.

«За однакових умов одне курча може вирости за 40 днів до 800 грам, а друге – до 2 кілограмів. Тому ми проводимо відбір, адже до нашого кінцевого споживача має дійти упаковка, де все гарно», - переконує генеральний директор.

Курчат «Епікур» завозить з Польщі та Угорщини, де має надійних партнерів, які також приділяють особливу увагу відбору якісних курчат для поставки в Україну.



ПІВМІЛЬЙОНА КУРЧАТ – ЦЕ ВРАЖАЮЧІ МАСШТАБИ

Курчат, яких привозять на «Епікур» з-за кордону, розміщують у пташниках, які знаходяться під ретельним санітарним контролем. Стерильність гарантує безпечні умови зростання для курчат, а максимально комфортний температурний режим, збалансоване харчування і турботливий догляд забезпечують швидкий і здоровий ріст. В одному пташнику одночасно знаходяться 50 тисяч курчат, які вже за 40 днів виростають у курей для продукції «Епікур». Таких пташників 10, тож там одночасно підростають півмільйона курчат.







ЯКІСНИЙ КОРМ – ЗАПОРУКА ЯКІСНОЇ КУРЯТИНИ

«Епікур» виготовляє корм для курчат самостійно. Для цього працює комбікормовий завод, де команда технологів і лаборантів забезпечує збалансоване якісне харчування для курочок. За фізико-хімічними властивостями корму слідкують у лабораторії комбікормового заводу. Тут же здійснюють бактеріологічний контроль.

Контролю підлягає як сировина, з якої виготовляється комбікорм, так і готова продукція. Курки «Епікур» харчуються комбікормом, у склад якого входять екологічно чисті елементи – пшениця, кукурудза, соя та премікси європейських виробників.

Все обладнання на «Епікур» європейське. В лабораторії також є дороговартісні технології, які дозволяють здійснювати контроль на мікротоксини. Технолог по кормах Ольга Романюк пояснює, що вміст мікротоксинів може негативно вплинути на курчат, аж до відмови від харчування. Саме тому цьому напрямку роботи лабораторії приділяється особливе значення.

Комбікорм
Комбікорм




Технолог по кормах Ольга Романюк
Технолог по кормах Ольга Романюк


РОЗШИРЕННЯ ПОТУЖНОСТЕЙ

ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» розпочинає будівництво нового цеху переробки, яке дозволить підприємству збільшити виробництво курятини у два рази. Нові виробничі потужності будуть відведені для торгової марки «Епікур» - курячого м’яса, вирощеного без антибіотиків і стимуляції росту.

Будівництво нового цеху переробки дозволить задовольнити існуючі потреби ринку України та підготуватися до експорту курятини у Європу. Вартість проекту на ділянці площею 12,96 гектарів за межами населених пунктів оцінюється в 38 мільйонів євро.

Проект передбачає зведення цеху переробки потужністю 13,5 тисяч бройлерів на годину, та більше 50 технологічних та допоміжних будівель й споруд. Крім того, особливістю проекту є автоматизація усіх виробничих процесів цеху переробки, повне оснащення сучасним обладнанням від відомих європейських виробників та надійна система еко-безпеки об’єкту за рахунок вторинної переробки виробничих відходів та наявності очисних споруд.

Будівництво цеху переробки «Епікур» планують завершити за 1,5-2 роки, що дозволить Володимир-Волинській птахофабриці отримати «єврономер» для експорту до країн ЄС та вийти на принципово новий рівень розвитку.

Операторська комбікормового заводу. Всі процеси автоматизовані
Операторська комбікормового заводу. Всі процеси автоматизовані







13 квітня на місці будівництва цеху переробки молоді фахівці команди «Епікур», яким довірило цю справу керівництво, залишили послання нащадкам у «капсулі часу». У капсулі – лист-послання самим собі у майбутньому, з надіями та планами щодо розвитку компанії. Відкопати «капсулу часу» планують через 10 років.








Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні